Αυτά τα κτήνη εξαπατουσαν ηλικιωμένους να τους ανοίξουν την πόρτα, λέγοντας ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη φάκα της ΕΛ.ΑΣ. πιάστηκε σπείρα που χρησιμοποιούσε την πρόφαση ότι κάνει μετρήσεις για εταιρία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας για να κατακλέψει ηλικιωμένους.

Οι κατηγορούμενοι σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας δρούσαν από τον Ιούνιο του 2024, και αφού εντόπιζαν τα θύματά τους την ώρα που εκείνα επέστρεφαν στα σπίτια τους, στη συνέχεια προσποιούνταν ότι ήταν υπάλληλοι της ΔΕΗ και τους έπειθαν να τους ανοίξουν την πόρτα.

23082024dhmosiopoihshgada 3
ΜΟΥΣΤΑΦΑ Αντώνης του Χρυσοβαλάντη και της Ιωάννας, γεννηθέντα την 28-1-2002 στην Αθήνα,

Επέλεγαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα, τα οποία φρόντιζαν να απασχολούν, όταν τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας έμπαιναν στο σπίτι και έκλεβαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

23082024dhmosiopoihshgada 5
ΣΙΑΜΠΑΝΗΣ Κωνσταντίνος του Παναγιώτη και της Δωροθέας, γεννηθέντα την 21-1-1989 στην Αθήνα.

Μάλιστα έπειθαν τους ηλικιωμένους να τυλίγουν χρηματικά ποσά και κοσμήματα σε αλουμινόχαρτο, ώστε να τα «προστατεύσουν» από τις επικείμενες εργασίες και στη συνέχεια τα αφαιρούσαν!

23082024dhmosiopoihshgada 7
ΡΑΜΜΟΣ Κωνσταντίνο- Μάριο του Κυριάκου και της Αντωνίας, γεννηθέντα την 19-6-1988 στην Αθήνα,

Από τη μέχρι στιγμή προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί -8- περιπτώσεις κλοπών από οικίες ηλικιωμένων στις περιοχές της Γλυφάδας, της Βουλιαγμένης και της Βούλας. Η έρευνα για την εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

23082024dhmosiopoihshgada 1
ΑΛΚΟΣ Γεώργιος του Ιωάννη και της Αρετής γεννηθέντα 15-3-1984 στα Άνω Λιόσια Φυλής Αττικής

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στη διερεύνηση, ανίχνευση και δίωξη όμοιας φύσης εγκλημάτων, που έχουν τελεστεί από τους κατηγορουμένους και τους συναυτουργούς τους σε βάρος και άλλων θυμάτων, την αποτροπή απειλής της δημόσιας ασφάλειας καθώς και την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9692920/933 της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ