Τυχαία αποκάλυψη ελαιοπαραγωγού : Μινωϊκός τάφος 3500 ετών στην Κρήτη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Κρήτη, ένας χωρικός βρήκε εντελώς τυχαία έναν καλά χωμένο στη γη  μινωικό τάφο 3.400 ετών στον ελαιώνα του.

Αφού έσκαψε το κτήμα του να ξεριζώσει σε μια γερασμένη ελιά, ο  ντόπιος αγρότης βρέθηκε μπροστά σε ένα εξαιρετικό αρχαιολογικό εύρημα.

 Δεν ονειρευόταν ποτέ ότι θα έβρισκε έναν θησαυρό με αρχαία μυστικά στον ελαιώνα του.

Το περιστατικό δεν είναι νέο, επισημαίνει το σερβικό δημοσίευμα που ειδικεύεται στην αρχαιολογία, αφού η εξαιρετική αρχαιολογική ανακάλυψη έγινε στην καρδιά της ηλιόλουστης Κρήτης το 2018, όπως έγινε γνωστό ο σφραγισμένος μινωικός τάφος προέρχεται από το βαθύ παρελθόν 1400-1200 π.Χ.

Ο ελαιοπαραγωγός που το όνομά του είναι Γιάννης, προβληματισμένος για το τι πρέπει να κάνει, αποφάσισε να ειδοποιήσει τις τοπικές αρχές, οι οποίες στη συνέχεια κάλεσαν τους αρχαιολόγους.

Οι αρχαιολόγοι έσπευσαν στην τοποθεσία, ανασκάπτοντας προσεκτικά τον τάφο, αποκαλύπτοντας την πλούσια ιστορία του, στρώμα προς στρώμα.

%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%86%CE%B5%CF%81%CF%844565%CE%B1

Ο τάφος ήταν χωρισμένος σε τρεις κόγχες και περιείχε δύο λάρνακες – μεγάλα, ανάγλυφα πήλινα φέρετρα που χρησιμοποιούσαν συχνά οι Μινωίτες για την ταφή.

 Κάθε λάρνακα περιείχε έναν σκελετό. Η παρουσία της λάρνακας, μαζί με αγγεία και άλλα ταφικά αντικείμενα, παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για τα μινωικά ταφικά έθιμα και τις πεποιθήσεις για τη μετά θάνατον ζωή.

Ένας μη λεηλατημένος τάφος είναι ένας πραγματικός θησαυρός πληροφοριών για τους αρχαιολόγους. Η άριστη κατάσταση του τάφου επιτρέπει την ακριβέστερη ανακατασκευή του ταφικού πλαισίου και της σχέσης μεταξύ του αντικειμένου και του νεκρού. Τα αντικείμενα που βρέθηκαν στον τάφο, ειδικά η κεραμική, είναι υψηλής ποιότητας και παρέχουν ενδείξεις για την κοινωνική θέση και τον πλούτο των ατόμων που είναι θαμμένα εκεί.

Επιπλέον, αυτό που κάνει αυτή την ανακάλυψη πραγματικά εκπληκτική είναι η σπάνια ανακάλυψη.

Και χρησιμεύει επίσης ως μια οδυνηρή υπενθύμιση ότι η ιστορία συχνά βρίσκεται ακριβώς κάτω από τα πόδια μας, περιμένοντας τους περίεργους και τους γενναίους να ανακαλύψουν τα μυστήρια της.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

  1. Εάν ο τάφος Χρονολογειται μεταξυ 14ου και 12 ου αιώνα προ Χριστού ..τότε βρισκόμαστε στην Κρητομυκηνα’ι’κη περίοδο και όχι στην Μινωική .Ο Μινωικός πολιτισμός είχε ήδη παρακμάσει και στην Κρήτη Κυριαρχούσαν οι Μυκήνες !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ