Η Λιβυκή Βουλή των Αντιπροσώπων καταργεί τις εξουσίες του Προεδρικού Συμβουλίου και της κυβέρνησης της Τρίπολης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης (HoR) ανακοίνωσε ότι οι εξουσίες του Προεδρικού Συμβουλίου και της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας τερματίστηκαν «μονομερώς».

Ανακοίνωσε ότι το Προεδρικό Συμβούλιο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, υπό την προεδρία του Ακίλε Σαλίχ, του αφαίρεσε τις εξουσίες του αρχιστράτηγου του στρατού και ότι δεν θεωρούσε πλέον την κυβέρνηση της Τρίπολης ως τη νόμιμη.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης ανακοίνωσε την έγκριση υπομνήματος που υπέβαλαν πενήντα βουλευτές σχετικά με την επιστροφή στη Συνταγματική Διακήρυξη του 2011.

Στη συνεδρίασή της που πραγματοποιήθηκε χθες στη Βεγγάζη, στα ανατολικά της χώρας, το Λιβυκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να τερματίσει τη θητεία της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, της οποίας ο Αμπντούλ Χαμίντ αλ Ντμπεϊμπά είναι πρωθυπουργός, και να αποδεχθεί την παράλληλη Κυβέρνηση Σταθερότητας, της οποίας ο Οσάμα Χαμάντ είναι ο πρωθυπουργός, ως η νόμιμη κυβέρνηση μέχρι να δημιουργηθεί μια ενιαία κυβέρνηση.

Αναφέρεται ότι στο πλαίσιο της Συνταγματικής Διακήρυξης και της απόφασης του Λιβυκού Κοινοβουλίου που έχει έδρα το Τομπρούκ,  για το θέμα αυτό, ο τίτλος του αρχιστράτηγου του λιβυκού στρατού ελήφθη από τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου και μεταφέρθηκε στον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ακίλε Σαλίχ.

Ωστόσο, η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό της Λιβύης Αμπντούλ Χαμίντ αλ Ντμπεϊμπά, απάντησε στην απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι η περίοδος ισχύος του κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας έχει λήξει λέγοντας: «Η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας αντλεί τη νομιμότητά της από την Πολιτική Συμφωνία της Λιβύης που περιλαμβάνεται στη Συνταγματική Διακήρυξη», σύμφωνα με τα αραβικά media.

Asharq, aawsat,

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ