Ο “άριστος” πρωθυπουργός και η κυβερνηση που κατέκαψε την Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιώργος Π. Αποστολόπουλος

Η «Θάλεια» δεν είναι ακραίο καιρικά φαινόμενο. Είναι μια κάτοικος της περιοχής όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά. Η «Θάλεια» σε μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι μίλησε για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση 45 λεπτών των εναέριων μέσων για να παρέμβουν στην έναρξή της. Άλλωστε σχεδόν παντού μιλούν για απουσία εναέριας πυρόσβεσης.
Πως θα μπορούσε εξάλλου να επεκταθεί σε όλη τη βόρεια Αττική χωρίς να υπάρχει ανεπάρκεια σε αυτά; Που βρίσκονται τα 88 πτητικά μέσα του Κυριάκου Μητσοτάκη που ισχυριζόταν από τον Απρίλιο ότι υπάρχουν; Σημειωτέον ότι τα 36 (περυσινά στοιχεία) Air Tructor και Pezetel μπορούν να μεταφέρουν μόνο 2-3 τόνους νερού το καθένα, δηλαδή το τριπλάσιο από το ενυδρείο μου που φτάνει για να σβήσει ένα τζάκι…
Επιπλέον, προχθές το βράδυ στην Εθνική οδό, είδα νταλίκες να μεταφέρουν μπουλντόζες για να δημιουργήσουν εκ των υστέρων αντιπυρικές ζώνες. Και πάλι σε συνεντεύξεις του Απριλίου έλεγαν ότι ήδη διανοίγονται ζώνες πολλών χιλιομέτρων στα δάση…
Ο «Ιανός» το 2019 ήταν ακραίο καιρικά φαινόμενο. Τότε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ενώ τον «έκραζαν» όλα τα βόρεια προάστια για τα εκτεταμένα black out, ανήγγειλε την υπογειοποίηση των δικτύων.
Μην εκπλήσσεστε. Και πάλι δεν έκανε τίποτα. Γι’ αυτό σπινθήρες και διακοπές ρεύματος καλά κρατούν. Αποτέλεσμα; Ζωές χάνονται, περιουσίες αφανίζονται, ζωάκια κατακαίγονται, με αντάλλαγμα εξευτελιστικές αποζημιώσεις.
Προσέξτε και το άλλο. Το 112 δεν προειδοποιεί μόνο αλλά ενσπείρει πανικό σε άσχετους κατοίκους δεκάδες χιλιόμετρα μακριά.
Αυτός είναι ο «άριστος» που επικαλείται ως άλλοθι την Κλιματική αλλαγή και τις «κηλιδώσεις» παραπλανώντας τους πολίτες μολονότι οι περισσότερες φωτιές εκδηλώθηκαν μεταξύ 1990 και 1999 (1728 πυρκαγιές) και οι περισσότερες δασικές εκτάσεις κάηκαν μεταξύ 2000-2009 (599.351 στρέμματα), προ «Κλιματικής αναστάτωσης».
Αυτός είναι που επί Πρωθυπουργίας του καιγόταν επί 7 ημέρες το όρος Φαλακρό έως ότου το έσβησε η… βροχή και εξακολουθεί επί 27 ημέρες να καίγεται το όρος Όρβηλος.
Το πρόσφατο Κυβερνητικό παρελθόν άλλωστε θυμίζει τη Δαδιά, τη Βάλια Κάλντα και το όρος Παπίκιο που αποτεφρώνονταν επί 15 ημέρες. Τα ίδια και στη Βόρεια Εύβοια, την κεντρική Εύβοια,τη Λέσβο,την Πάρνηθα, το Ντράφι,τα Γεράνεια όρη, τη Μάνδρα, την Ανάβυσσο, τα Δερβενοχώρια, το Λουτράκι…
Τότε ήταν που ως Τομεάρχης Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ έβγαλα την περίφημη ανακοίνωση για την Κυβέρνηση που κατέκαψε την Ελλάδα. Τότε ήταν που εξέδωσε θρασύτατη απάντηση το Μαξίμου εναντίον μου που μάλιστα υιοθέτησαν και ορισμένοι “σύντροφοι” πιέζοντας με να ανασκευάσω…
Ε, ναι λοιπόν. Σας αρέσει, δεν σας αρέσει η Κυβέρνηση κατέκαψε με τις πολιτικές της την Ελλάδα και όλοι εμείς έχουμε χρέος να την πρασινίσουμε ξανά.

Γιώργος Π. Αποστολόπουλος
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ και Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Δήμου Αθηναίων

  1. ΟΛΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΗΔΕΝΚΑ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΟΙ ΔΗΜΟΙ? ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ ΣΑΣ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ.
    Η ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΟ.
    ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

  2. δεν μπορώ να σας καταλάβω!
    Αφου η φωτιά ήταν «Γούι», μικρομέγαλη και τα πεύκα επιθετικά, τι άλλο να έκαναν δηλαδή. Ως και απο τις διακοπές επέστρεψαν!!!
    Βρε, μπας και είστε τίποτα απο αυτούς τους … περίεργους και θέλατε να τη σβήσουν κιόλας, αντί να λέτε και ευχαριστώ που συνέβαλλαν τα μέγιστα για να σβήσει … μόνη της;
    Αχάριστοι …!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ