Ντροπή! Ο Χρυσοχοΐδης δεν συνάντησε τον Ήρωα συνοριοφύλακα που δέχτηκε σφαίρες από τους Τούρκους!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόνο τυχαία δεν μπορεί να ήταν η ξαφνική επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη στον Έβρο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, την περασμένη Τετάρτη.

Κανείς φυσικά δεν μπορεί να πιστέψει, ότι ο κ.Χρυσοχοίδης ήρθε στον Έβρο αυγουστιάτικα, για να πάει απλά μια βόλτα στον… παλαιό φράχτη στην περιοχή του Πόρου Φερών ή για να ανακοινώσει πως εγκαθίσταται ο εργολάβος και θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα η κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Αλεξανδρούπολης.

Το… μυστικό και η εξήγηση για την παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην περιοχή μας, βρίσκεται στην κλειστή σύσκεψη για θέματα ασφαλείας και λειτουργίας των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, που πραγματοποίησε στην Αλεξανδρούπολη, με Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ από όλες τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο κ.Χρυσοχοίδης βρέθηκε στην περιοχή προκειμένου να συζητήσει με τους επικεφαλής των τοπικών Αστυνομικών Διευθύνσεων την ετοιμότητα που πρέπει να υπάρχει, στο ενδεχόμενο να έχουμε… ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή, με αντίποινα εκ μέρους του Ιράν προς την πλευρά του Ισραήλ, μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς Χανίγια στην Τεχεράνη.

Να θυμίσουμε ότι ο κ.Χρυσοχοίδης είχε επισκεφθεί τον Έβρο στις 28 Φεβρουαρίου 2020, συνοδευόμενος μάλιστα τότε από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο και στη συνέχεια είχαμε την γνωστή ασύμμετρη απειλή με χιλιάδες λαθρομεταναστών και προσφύγων να επιχειρούν να μπουν σε ελληνικό έδαφος.

Τώρα η ένταση έχει… χτυπήσει κόκκινο, η πιθανότητα να έχουμε γενικευμένη σύγκρουση στην περιοχή είναι δεδομένη και η Κυβέρνηση φοβάται ότι αν συμβεί αυτό, θα έχουμε τεράστιες ροές προσφύγων και λαθρομεταναστών προς τον Έβρο μέσω Τουρκίας. Γι’ αυτό μπορεί τα πράγματα αυτή την στιγμή να είναι ελεγχόμενα, αλλά σε μια τέτοια κατάσταση το ενδεχόμενο να έχουμε… σκηνές του Μαρτίου του 2020 είναι πολύ πιθανές. Γι’ αυτό προφανώς ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήρθε στην περιοχή και συζήτησε με τους υφιστάμενους του τι πρέπει να γίνει ως προετοιμασία, προκειμένου να μην βρεθούν προ απροόπτου. Οι δηλώσεις άλλωστε που έκανε, “φωτογραφίζουν” όλα αυτά, αφού όπως είπε:

«Ο Έβρος είναι ασφαλής και η ασφάλεια αυτή θα συνεχίσει να υπάρχει. Την ώρα που όλο και περισσότερο οι πιέσεις εντείνονται από το περιβάλλον μας εμείς είμαστε αφοσιωμένοι στο καθήκον μας να υπηρετούμε την ασφάλεια της χώρας, την ασφάλεια των συνόρων και την ασφάλεια των Ελληνίδων και των Ελλήνων».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης δεν βρήκε πάντως ελάχιστα λεπτά να συναντήσει τον 56χρονο Συνοριοφύλακα από το Σουφλί, ο οποίος πριν λίγο καιρό δέχθηκε πυρά από την τουρκική πλευρά και κινδύνεψε σοβαρά η ζωή του. Η έγκαιρη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου τον έσωσε ως γνωστόν, αλλά ο κ.Χρυσοχοίδης απέφυγε έστω καλώντας τον στην Αλεξανδρούπολη, να συζητήσει λίγο μαζί του και να του εκφράσει την στήριξη του για την περιπέτεια που πέρασε εν ώρα καθήκοντος.

Ίσως και αυτό να εντάσσεται στην συνολική προσπάθεια από την Κυβέρνηση υποβάθμισης του συγκεκριμένου εξαιρετικά σοβαρού συμβάντος, αφού ακόμα δεν ειπώθηκε επίσημα από ποιους προήλθαν οι πυροβολισμοί και η σφαίρα που τραυμάτισε τον Εβρίτη Συνοριοφύλακα. Με το ενδεχόμενο να ήταν από Στρατοχωροφύλακες (Jadarma) να είναι πολύ ισχυρό. Πάντως προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στους απλούς αστυνομικούς η συγκεκριμένη στάση του αρμόδιου υπουργού.

evros-news.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ