Μία ιδιαίτερα σημαντική απόφαση εκδόθηκε από το Μονoμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, αναφορκά με την ανάθεση της αποκλειστικής επιμέλειας 7χρονου παιδιού στον πατέρα του. Το δικαστήριο έκρινε ανάμεσα σε δύο αντίθετες αγωγές, αυτή του πατέρα και εκείνη της μητέρας, που διεκδικούσαν την αποκλειστική επιμέλεια του 7χρονου τέκνου τους.
Κατά την ακροαματική διαδικασία, αποδείχθηκε η κάκιστη άσκηση της γονικής μέριμνας του αγοριού από την μητέρα του, η οποία από την γέννησή του μέχρι και την συζήτηση της υπόθεσης, 7 χρόνια μετά, προσπαθούσε με κάθε πρόσφορο, όπως αναφέρθηκε, αλλά και αθέμιτο μέσο, να αποκόψει τελείως το τέκνο από τον πατέρα του.
Συγκεκριμένα, λόγω του χωρισμού τους κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, ο πατέρας αναγκάστηκε να ασκήσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, για να έχει επικοινωνία με το βρέφος. Όταν του δόθηκε, με δικαστική απόφαση η επικοινωνία αυτή, η μητέρα αμφισβήτησε την πατρότητα του τέκνου. Στην συνέχεια η μητέρα άλλαξε και διεύθυνση κατοικίας, χωρίς να ενημερώσει τον πατέρα.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου «η μητέρα δεν έχει επιτρέψει ποτέ έως σήμερα στο τέκνο της, ηλικίας 6 ετών κατά το χρόνο συζήτησης της αγωγής, να εορτάσει έστω κα μία φορά με τον πατέρα του την επέτειο των γενεθλίων του, την ονομαστική του εορτή, τις εορτές των Χριστουγέννων- Νέου Έτους και του Πάσχα, έχει στερήσει από το τέκνο της το δικαίωμα να έχει οποιαδήποτε επικοινωνία και με τη γιαγιά του από την πατρική γραμμή, δεν παρέχει καμία απολύτως πληροφόρηση στον πατέρα σχετικά με τα θέματα υγείας και εκπαίδευσης του τέκνου τους, ενώ αρνείται να του γνωστοποιήσει τη διεύθυνση κατοικίας της, καθώς και το σχολείο στο οποίο φοιτά το τέκνο τους».
Για την απουσία της επικοινωνίας του τέκνου με τον πατέρα του, αποδείχθηκε ότι ο ανήλικος δεν έχει αναπτύξει ακόμα ισχυρό συναισθηματικό δεσμό με τον πατέρα του. Ωστόσο από τις σχετικές εκθέσεις των κοινωνικών λειτουργών της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών, προκύπτει αφενός ότι ο πατέρας υποβλήθηκε σε συμβουλευτικές συνεδρίες γονέων που διήρκεσαν 5 μήνες, αφετέρου ότι κατά τις εποπτευόμενες συναντήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο του 2022, το αγόρι εξοικειώθηκε αμέσως με τον πατέρα, χαμογελούσε συνέχεια και εξέφραζε θερμά συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης.
Εχουν βγει και αλλες τετοιου ειδους αποφασεις.Υπαρχουν,πλεον εδω και χρονια,δικαστες που ενστερνιζονται τις και νουργιες θεωριες της παιδοψυχολογιας και κινουνται προς το συμφερον και η ψυχικη υγεια του παιδιου(υπαρχει καποια δυσκολια στα νηπια.)