Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Αλβανία: Οδηγίες σε Ιταλούς του μεταναστευτικού κέντρου – Προσοχή μην φλερτάρετε με Αλβανίδες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ως ένα σχεδόν σουρεαλιστικό εγχειρίδιο χαρακτηρίζει η La Reppublica το εκπαιδευτικό μάθημα που δίνεται στα είκοσι περίπου άτομα- άνδρες και γυναίκες- που θα σταλούν για να διαχειριστούν τη φυλακή μεταναστών στο Γκιάντερ της Αλβανίας: από το πώς να ντύνονται μέχρι το πώς να πίνουν τον καφέ τους.

Το εγχειρίδιο που δημοσίευσε η ιταλική εφημερίδα La Reppubblica ξεκινά με την παρένθεση: Ο αλβανικός λαός είναι πολύ φιλικός, αλλά πρέπει να έχετε κατά νου κάποιους απαραίτητους κανόνες.

Καταρχήν, «αποφύγετε να φλερτάρετε με Αλβανίδες. Ένας άντρας που βλέπει τη γυναίκα του να παρασύρεται από άλλον άντρα μπορεί να αντιδράσει άσχημα».

Και αφού θα είσαστε εκεί , με δεδομένο ότι είναι «σεμνός λαός, δεν είναι καλοδεχούμενο το γυμνό ή το ακατάλληλο ντύσιμο δημοσίως», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Άλλες οδηγίες που δημοσιοποίησε η La repubblica είναι:

– Οι Αλβανοί δεν θέλουν να τους υποτιμούν, γι’ αυτό μην συμπεριφέρεστε ποτέ με στάση ανωτερότητας.

– Είναι ένας σεμνός λαός, επομένως ο γυμνισμός ή η ακατάλληλη ενδυμασία στο κοινό δεν είναι ευπρόσδεκτοι.

– Αποφύγετε το φλερτ με Αλβανίδες σε ορισμένα πλαίσια. Πρόκειται για μια συντηρητική κοινωνία, ειδικά στα βόρεια της χώρας. Ένας άντρας που ξέρει ή βλέπει ότι η γυναίκα του παρασύρεται από άλλον άντρα μπορεί να αντιδράσει με άσχημο τρόπο.

– Η Αλβανία είναι μια πολύ ασφαλής χώρα, δεν υπάρχουν μικροεγκλήματα (δεν υπάρχει κλοπή, ληστεία ή σεξουαλική παρενόχληση), επομένως αποφύγετε τις «αμυντικές» συμπεριφορές

– Θρησκευτικός φανατισμός δεν υπάρχει στην Αλβανία. Παρόλο που είναι μια χώρα με μουσουλμάνους κατά κύριο λόγο, πολλές θρησκείες συνυπάρχουν εκεί.

– Η κατανάλωση καφέ δεν είναι στον πάγκο, αλλά μόνο καθιστός, στα εστιατόρια κολλάει το μενού, αιτήματα για αλλαγές δεν είναι ευπρόσδεκτα».

Και, στο τέλος, η σύσταση των συστάσεων: «Πρόσεχε πώς μιλάτε… σχεδόν όλοι οι Αλβανοί ξέρουν ιταλικά!».

Gazeta dita

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ