Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η γενοκτονία των Σέρβων του Κοσόβου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Κοσσοβάροι Αλβανοί κάνουν αργά και βασανιστικά στους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου ό,τι έκαναν αστραπιαία μέσα σε λίγες μόνον ημέρες οι Τούρκοι στην Κύπρο.
Ο Οθωμανισμός με τους εγχώριους ατζέντηδές του κατέστρεψε τα Βαλκάνια.

UNMIK: Το κλείσιμο των σερβικών ταχυδρομείων επηρεάζει αρνητικά τη ζωή της σερβικής κοινότητας στο #Kosovo . ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΗΒ: Είμαστε απογοητευμένοι με τη δράση της κυβέρνησης. Η αποστολή του ΟΑΣΕ στο Kosoco καλεί για επείγοντα διάλογο για αυτό το θέμα (μέσα ενημέρωσης, X)

———

Η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα (SRSG) και επικεφαλής της #UNMIK , Caroline Ziadeh, εξέφρασε την ανησυχία της για τις πρόσφατες εξελίξεις στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, οι οποίες συνεχίζουν να επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινή ζωή και τα κοινωνικοοικονομικά δικαιώματα των πληγεισών κοινοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίο κλείσιμο εννέα υποκαταστημάτων της Post of Serbia στους βόρειους δήμους από τις αρχές στην Πρίστινα.

Ο SRSG Ziadeh ζήτησε υπεύθυνη ηγεσία για τη διατήρηση της ηρεμίας και της ασφάλειας και της ασφάλειας όλων των κοινοτήτων. Επανέλαβε επίσης τις εκκλήσεις της για επίλυση εκκρεμών ζητημάτων μέσω του Διαλόγου που διευκολυνθεί η ΕΕ και κάλεσε για αυτοσυγκράτηση από τη λήψη μονομερών ενεργειών.
Η UNMIK θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την ενίσχυση των συνθηκών για ευημερία, σταθερότητα και ειρήνη στο Κοσσυφοπέδιο και πέρα ​​από αυτήν.

———

Βρετανική Πρεσβεία: Είμαστε απογοητευμένοι με την ενέργεια της κυβέρνησης (Nacionale)

Η βρετανική πρεσβεία στο Κοσσυφοπέδιο αντέδρασε μετά το κλείσιμο εννέα σερβικών ταχυδρομείων, δηλώνοντας ότι είναι απογοητευμένοι από τη δράση. Σε απάντηση στη Nacional, η πρεσβεία είπε ότι η ενέργεια των αρχών έγινε χωρίς προηγούμενη διαβούλευση και χωρίς να ληφθεί υπόψη ο αντίκτυπος του κλεισίματος αυτών των θέσεων.

“Είμαστε απογοητευμένοι από τη χθεσινή ενέργεια των αρχών του Κοσσυφοπεδίου να κλείσουν τα σερβικά ταχυδρομεία στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση ή χωρίς να ληφθεί υπόψη ο αντίκτυπος του κλεισίματος στους πολίτες. Καλούμε την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου να δεσμευτεί σοβαρά στην επίλυση αυτών των ζητημάτων, μεταξύ άλλων μέσω του διαλόγου που διευκολύνεται από την ΕΕ», αναφέρεται στην απάντηση της βρετανικής πρεσβείας.

———

Ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΣΕ στο Κοσσυφοπέδιο Michael Davenport σχετικά με το κλείσιμο των σερβικών ταχυδρομείων και την ανακοίνωση της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου να ανοίξει τη γέφυρα της Mitrovica – Καλεί για διάλογο

Τα πρόσφατα γεγονότα – το κλείσιμο των ταχυδρομείων στους βόρειους δήμους και οι ανανεωμένες προτάσεις για το άνοιγμα της γέφυρας στη Μιτρόβιτσα/Μιτρόβιτσα στην κυκλοφορία – υπογράμμισαν την επείγουσα ανάγκη επιστροφής στον διάλογο. Και τα δύο αυτά ζητήματα θα πρέπει να επιλυθούν στη διαδικασία υπό την ηγεσία της ΕΕ. Αλλά αυτός πρέπει να είναι διάλογος που επικεντρώνεται για άλλη μια φορά στη βελτίωση της ζωής των απλών ανθρώπων στην #Kosovo και στην ενίσχυση των προοπτικών για τους νέους από όλες τις κοινότητες να ζήσουν, να εργαστούν και να μεγαλώσουν τις οικογένειές τους εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ