Μέση Ανατολή: Οι Αμερικανοί μετακινούν εσπευσμένα 700 Κούρδους μαχητές γύρω από τις βάσεις τους στον Ευφράτη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τουρκικά media αναφέρουν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις στη Συρία μετέφεραν 700 ένοπλους από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις από την επαρχία Χασάκα στις βάσεις τους κοντά στον ποταμό Ευφράτη που είναι η γραμμή επαφής με ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Όπως σημειώνεται, «μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, το Ιράν ανακοίνωσε ότι θα εξαπολύσει επίθεση εκδίκησης στο Ισραήλ. Οι ΗΠΑ, που δήλωναν με κάθε ευκαιρία ότι θα προστάτευαν το Ισραήλ σε περίπτωση πιθανής επίθεσης, επέλεξαν για αυτή την κίνηση της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/YPG,  που είναι το εργαλείο της στην περιοχή»

Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από τοπικές πηγές, γράφει η τουρκική Odatv, οι αμερικανικές δυνάμεις μετέφεραν 700 τρομοκράτες Κούρδους και Άραβες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων από τις βάσεις Robarya, Rümeylan και Shaddadi στη Χασάκα προς τις βάσεις άντλησης πετρελαίου Κόνικο και Όμαρ, κοντά στον ποταμό Ευφράτη, στη γραμμή επαφής ομάδων που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Χθες έγινε μεταφορά προσωπικού με ελικόπτερα

%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%B1%CF%8686%CE%BB%CE%B7%CE%B3
Yeni Şafak

Οι αμερικανικές δυνάμεις έστειλαν επίσης μια στρατιωτική συνοδεία 70 οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων κλειστών θηκών πυρομαχικών και τεθωρακισμένων οχημάτων τύπου Humvee, από τις βάσεις στη Χασάκα στις βάσεις των κοιτασμάτων πετρελαίου Κόνικο και Όμαρ.

Χθες, οι αμερικανικές δυνάμεις μετέφεραν προσωπικό από το Ιράκ στη βάση Rumeylan στην επαρχία Hasakah με 4 ελικόπτερα.

Η παρουσία των ΗΠΑ στη Συρία

Τα τουρκικά media τονίζουν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις από τον Οκτώβριο του 2019, όταν εισέβαλε ο τουρκικός στρατός στη βόρεια Συρία με τη λεγόμενη “Επιχείρηση Πηγής Ειρήνης’, έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στα κοιτάσματα πετρελαίου τα οποία παρέδωσαν στους Κούρδους μαχητές για τη φύλαξή τους.

Συνεχίζουν, ωστόσο, να υποστηρίζουν τις κουρδικές ένοπλες ομάδες που είναι παρακλάδια του PKK, όπως σημειώνεται, οι οποίες ομάδες είναι σε πολλές βάσεις και στρατιωτικά σημεία στις περιοχές που καταλαμβάνει η οργάνωση στις επαρχίες Χασάκα, Ράκα και Ντέιρ εζ Ζορ.

Έκτοτε η Ουάσιγκτον στέλνει συνεχώς ενισχύσεις σε στρατιωτικές βάσεις και σημεία που βρίσκονται σε κοιτάσματα πετρελαίου που καταλαμβάνονται από Κούρδους.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ