Ουκρανός παρουσιαστής: «Προσοχή μην έχουν τα F-16 τη μοίρα των τουρκικών drone Μπαϊρακτάρ!»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτό: Την ‘τύχη’ των Bayraktar επισημαίνει ο Ουκρανός παρουσιαστής για τα f-16

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σχετικά με τις προοπτικές χρήσης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 που ήδη έχουν φθάσει στην Ουκρανία, αφού εμείς οι Ουκρανοί φαίνεται πως μας αρέσει να υποτιμούμε τους Ρώσους», δήλωσε ο Ουκρανός τηλεπαρουσιαστής, στο κανάλι ‘ NTA’ του Λβίβ, Βιτάλι Πορτνίκοφ,  που διακατέχεται από μένος κατά των Ρώσων .

Το τουρκικό drone «Bayraktar» ήταν το πιο διάσημο όπλο τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου. Ακόμη και στα καφενεία του Κιέβου τα «Bayraktar» έγιναν σειρά τραγουδιών κατά τους πρώτους μήνες της ρωσικής επιθετικότητας. Και ποιος τα θυμάται τώρα;

Όταν οι Ρώσοι προσαρμόστηκαν στη νέα μορφή πολέμου, τα τουρκικά drone εξαφανίστηκαν…

Ωστόσο, η εμφάνιση των μη επανδρωμένων αεροχημάτων «Bayraktar» ήταν που οδήγησε τους Ρώσους στην ιδέα ότι ήταν δυνατό να αναμορφώσουν αυτόν τον πόλεμο σε «πόλεμο drones», γράφει το δημοσίευμα.

Και, σε γενικές γραμμές, η Ρωσία και το Ιράν έβγαλαν καλά συμπεράσματα για τον εαυτό τους ακριβώς από τον ρόλο που έπαιξαν τα Μπαϊρακτάρ τους πρώτους μήνες του πολέμου.

«Φοβάμαι ότι αυτό θα συμβεί με οποιοδήποτε όπλο , γιατί τι είναι πόλεμος; Δημιουργείται ένα συγκεκριμένο όπλο που θα πρέπει να σταματήσει τον εχθρό, ο εχθρός σταματά για κάποια στιγμή και μετά σκέφτεται πώς να αντιμετωπίσει αυτό το όπλο», είπε ο Πορτνίκοφ.

«Αν ένας πόλεμος διαρκεί χρόνια, τότε έτσι πάει – παίρνεις νέα όπλα, ο εχθρός σκέφτεται πώς να προσαρμοστεί σε αυτά τα όπλα και το εγκαινιάζει στο στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα του. Επιπλέον, έχουμε να κάνουμε με μια χώρα στην επικράτεια της οποίας δεν δραστηριοποιούμαστε ακόμη. Γι’ αυτό λέμε – πού θα πετάξει το F-16;

Οπότε, νομίζω ότι αυτό δεν είναι ένα ζήτημα ότι η Δύση μας δίνει λιγότερα όπλα από όσα θα έπρεπε, αλλά ότι υποτιμούμε τον εχθρό », πρόσθεσε ο Ουκρανός τηλεπαρουσιαστής.

Polit Navigator

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ