Η ντροπή της Ευρώπης: Δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια μετά, η χώρα δεν μπορεί να αναπνεύσει

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βασίλης Βιλιάρδος

«Handelsblatt: Δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια μετά, η χώρα δεν μπορεί να αναπνεύσει – ενώ έχει απωλέσει σε απόλυτα μη μοχλευμένα νούμερα πάνω από 1 τρις €, υπονομεύοντας το ίδιο το μέλλον του έθνους!

Η Ελλάδα αποτελεί την μοναδική οικονομία της Ευρωζώνης που σημειώνει χαμηλότερο ΑΕΠ σε σχέση με το 2009 κατά -9,2%, όταν κατά μέσο όρο οι χώρες της Ευρωζώνης σημειώνουν υψηλότερο ΑΕΠ κατά 14,9%! (άρα η απόσταση μας από το μέσον όρο της ΕΕ έχει διευρυνθεί κατά 24,1%).

Η ζωή των περισσότερων ανθρώπων δεν έχει βελτιωθεί – αντίθετα, έχει χειροτερεύσει σε σχέση με την περίοδο πριν από το 2008. Εξαιτίας του υψηλού πληθωρισμού μεταξύ άλλων, οι Έλληνες εργαζόμενοι έχουν σήμερα κατά ένα τρίτο χαμηλότερο εισόδημα στη διάθεσή τους, σε σύγκριση με τα προ κρίσης επίπεδα – σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Το 26,3% του ελληνικού πληθυσμού κινδυνεύει από τη φτώχεια».

Μας κοροϊδεύουν οι Γερμανοί που μας καταδίκασαν σε αυτό το κατάντημα, με τα μνημόνια τους και με το PSI – ενώ ελέγχουν τόσο το φορολογικό μας μηχανισμό (ΑΑΔΕ), όσον και το Υπερταμείο, στο οποίο έχουν μεταφερθεί όλα μας τα περιουσιακά στοιχεία.

Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ και σε καμία χώρα στην παγκόσμια ιστορία – ενώ υπάρχουν ακόμη Έλληνες που υποστηρίζουν τα μνημόνια ισχυριζόμενοι πως δεν υπήρχε άλλη λύση, υποθέτοντας πως οι ίδιοι θα στηρίξουν τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την Τουρκία, ξανά για τον ίδιο λόγο.

Η όποια άνοδος του ΑΕΠ μας πάντως, στηρίζεται στον περιορισμό της παραοικονομίας που τα έσοδα της πλέον καταγράφονται – με έναν τρόπο που δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ, όπως μέσω της σύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές, μέσω των τεκμηρίων κερδοφορίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες κλπ.

Έτσι βλέπουμε να αυξάνεται μεν το ΑΕΠ, αλλά να συνεχίζεται η εξαθλίωση των Ελλήνων – σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση, με την ακρίβεια, με την αισχροκέρδεια των καρτέλ κοκ.

  1. Σημερα ειμουνα παρεα με εναν Ευρωπαιο πολιτη .Και μου λεει εχεις εναν μακροχρονια αρωστο σπιτι, το κρατος περνει τον ασθενη τον παει μια φορα τον χρονο για εναν μηνα σε ενα ιδρυμα αν ειναι ασφαλισμενος, οστε ο ανθρωπος που τον προσεχη , του δινει την δυνατοτιτα να παει διακοπες , σε αυτην την κατηγορια ηταν και αυτος .Και οταν εχεις μια βαρια αρωστια , το συστημα υγειας , σου παρεχη τα παντα μεχρι να γινεις καλα . Και εγω του απαντησα ετσι ειναι περιπου και εδω , και αρχισε να γελαοι .Απο μεσα μου ελεγα, ποτε θα περασουν τα ριμαδια 100 χρονια .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ