Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Μητσοτάκη το σκάνδαλο με το Πόθεν Έσχες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μην ψάχνετε ποιος κρύβεται πίσω από το σκάνδαλο με το ξέπλυμα του μαύρου πολιτικού χρήματος μέσω των αλλαγών αναφορικά με τις Δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης πολιτικών και άλλων προσώπων.

Είναι αυτό ακριβώς που νομίζετε. Όλα γίνονται προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από την περίοδο της περίεργης πωλήσεις του οικογενειακού ακινήτου στη Γλυφάδα σε ισραηλινό επιχειρηματία, έως την επίσης περίεργη αγορά των ακινήτων στα Ζαγοροχώρια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει ό,τι μπορεί για να μην καταθέσει πόθεν έσχες.

Στην αρχή έδωσε παράταση στον εαυτό του. Έπειτα, ανήμερα του εγκλήματος των Τεμπών, πέρασε η τροπολογία με την οποία ο πολιτικός δεν υποχρεούται να δηλώνει το μαύρο χρήμα που κατέχει! Ενώ επί 20 χρόνια ο νόμος επέβαλε στους πολιτικούς να δηλώνουν οποιοδήποτε ποσό κατέχουν σε μετρητά εάν υπερβαίνει τα 30.000 €, ο Μητσοτάκης το διέγραψε.

Για να το κάνουμε λιανά, μπορεί ο κάθε «Μητσοτάκης» να έχει σπίτι του 5 εκατομμύρια €, δεν υποχρεούται όμως πλέον να τα δηλώσει!

Επίσης, με τις νέες αλλαγές, δεν χρειάζεται να δηλώνει ούτε την κινητή περιουσία. Μπορεί για παράδειγμα να αγοράσει με μίζες κάποιος έναν πίνακα, να τον κρεμάσει στο σαλόνι του και να μην το δηλώσει ποτέ, ώστε να υποχρεωθεί να δικαιολογήσει το κόστος αγοράς.

Τέλος, η μείωση στην υποχρέωση του πόθεν έσχες για μόλις έναν χρόνο έπειτα από την αποχώρηση ενός προσώπου από δημόσια θέση, είναι ένας τεράστιος προβολέας στο πρόσωπο του πρωθυπουργού. Ο οποίος μόλις 12 μήνες μετά την λήξη της εξουσίας του, μπορεί να εμφανίσει σαν άλλος Χουντίνι κάποια εκατομμύρια, χωρίς να χρειάζεται να το δηλώσει!

Ενώ αντίστοιχα, η ελληνική δικαιοσύνη δεν θα μπορεί να ελέγξει τον Μητσοτάκη για ότι απόκτησε πέραν της πενταετίας…

Ο πρώτος λοιπόν που ωφελείται από το σκάνδαλο πόθεν έσχες είναι ο ίδιος ο Μητσοτάκης που φαίνεται ότι ετοιμάζει την διαφυγή του.

Ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Μητσοτάκης έχει εισπράξει βαλίτσες με μαύρο χρήμα. Το δεδομένο όμως είναι ότι κανείς δεν θα μπορεί να ελέγξει τον Μητσοτάκη έπειτα από την διαφυγή του, λόγω του σκανδαλώδους νόμου που εισάγει η ίδια η κυβέρνηση του.

Εάν ο κύριος Μητσοτάκης δε νομοθετεί για τον εαυτό του, έχει όλη την εξουσία να αποσύρει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και να επαναφέρει τις διατάξεις για το μαύρο πολιτικό χρήμα. Αλλιώς όλοι μας, δικαιούμαστε να τον «φωτογραφίζουμε» με κάμερα υψηλής ανάλυσης…

Πηγη: newsbreak.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ