Τρεις συνάνθρωποι μας έχασαν την ζωη τους απο πνιγμό, μεσα στην ίδια μέρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακόμη τρεις θάνατοι λουόμενων καταγράφηκαν σε διαφορετικές παραλίες της xώρας από το Λιμενικό, μέσα στην ίδια μέρα, το Σάββατο (06/07). Το μεσημέρι, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κορίνθου ότι ένας 81χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από τη θαλάσσια περιοχή του Λουτρακίου.

Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

Την ίδια ώρα, στην Κάλυμνο, ένας 45χρονος υπήκοος Δανίας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από την παραλία «ΜΑΣΟΥΡΙ». Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου.

Επίσης το μεσημέρι, η Λιμενική Αρχή του Πλαταμώνα ενημερώθηκε ότι ένας 64χρονος υπήκοος Σερβίας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από την παραλία Νέοι Πόροι της Πιερίας. Στον 64χρονο αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λιτόχωρου της Πιερίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Πλαταμώνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Το καλοκαίρι του 2023, 239 άτομα πνίγηκαν. Μόνο πέρυσι τον Ιούνιο καταγράφηκαν 151 θάνατοι από πνιγμό. Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους λουόμενους να ακολουθούν πιστά τους κανόνες για ασφαλή κολύμβηση και τις οδηγίες που δίνονται από τους ναυαγοσώστες στις οργανωμένες παραλίες. Οι αρχές συστήνουν αυστηρή τήρηση των κανόνων ασφαλείας για κολύμβηση, εκτός από τις ακτές και στις πισίνες, καθώς και εκεί καταγράφονται αρκετά περιστατικά πνιγμών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ