Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Κιλκίς: Κάηκαν τρεις δεξαμενές με μεθανόλη στα Ελληνικά Βιοπετρέλαια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτιά ξέσπασε στην βιομηχανία ”Ελληνικά Βιοπετρέλαια”, που βρίσκεται έξω από την Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς.

Σύμφωνα με το eidisis.gr, η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι σε αποθηκευτικό χώρο της βιομηχανίας, όπου υπήρχαν δεξαμενές με χημικές ουσίες.

Άμεση και αποτελεσματική ήταν η πρώτη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς από τους ίδιους τους εργαζόμενους με πυροσβεστήρες, ενώ ταυτόχρονα απομάκρυναν από τις εγκαταστάσεις φλεγόμενες μικροδεξαμενές.

Αμέσως έφθασε κι ένα πυροσβεστικό όχημα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της ΒΙΠΕΚ, το οποίο βρέθηκε σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου από το εργοστάσιο, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία το περιστατικό της πυρκαγιάς.

Λόγω της ύπαρξης εύφλεκτων χημικών υλικών στο εργοστάσιο, κινητοποιήθηκε ενισχυτικά και η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Κιλκίς, συνολικά με τρία υδροφόρα οχήματα και δύο βοηθητικά, καθώς και αστυνομική δύναμη, με επικεφαλής τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του ν. Κιλκίς Νικόλαο Παλαμούτη, καθώς και τον υποδιοικητή, Χρήστο Γκαντίδη και τον διοικητή της Πυροσβεστικής, Γιάννη Πολιτίδη.

Δύο ώρες μετά το ξέσπασμα της φωτιάς, η εστία είχε σβηστεί, αφού κάηκαν τρεις δεξαμενές με μεθανόλη, χωρίς να κινδυνέψουν εργαζόμενοι ή να καταστραφούν εγκαταστάσεις του εργοστασίου. Οι αρχές μελετούν την υπόθεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ