Αίγυπτος: Εννέα μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας καταδικάστηκαν σε θάνατο και 31 σε βαριές ποινές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χθες, το Πρώτο Τμήμα Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας του Ποινικού Δικαστηρίου του Καΐρου καταδίκασε εννέα κατηγορούμενους σε θάνατο, 28 κατηγορούμενους σε 15 χρόνια κάθειρξη και τρεις κατηγορούμενους σε 10 χρόνια σκληρή κάθειρξη. Το δικαστήριο καταδίκασε επίσης τρεις κατηγορούμενους σε ισόβια κάθειρξη (25 χρόνια στην Αίγυπτο) για συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα και χρηματοδότηση τρομοκρατίας στο προάστιο Αγκούζα της πόλης Γκίζα.

Το δικαστήριο έστειλε τους φακέλους των εννέα κατηγορουμένων στον Μεγάλο Μουφτή της Αιγύπτου για να λάβει τη γνώμη του για την εκτέλεσή τους. Η Γενική Εισαγγελία της Αιγύπτου κατέθεσε διάφορες κατηγορίες εναντίον των κατηγορουμένων στην υπόθεση, όπως «ηγεσία τρομοκρατικής ομάδας, χρηματοδότηση τρομοκρατίας, στρατιωτική εκπαίδευση για τρομοκρατικές ενέργειες, έμμεση ενθάρρυνση διάπραξης τρομοκρατικών εγκλημάτων και πλαστογραφία επίσημων εγγράφων».

%CE%95%CE%BD%CE%BD%CE%AD%CE%B1 %CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%B7 %CF%84%CE%B7%CF%82 %CE%9C%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82 %CE%91%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%86%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82 %CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD %CF%83%CE%B5 %CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF %CE%BA%CE%B1%CE%B9 31 %CF%83%CE%B5 %CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%AD%CF%82 %CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%AD%CF%822

Σύμφωνα με την απόφαση της υπόθεσης, οι κατηγορούμενοι έχουν στόχο «να διαταράξουν τη δημόσια τάξη, να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια, τα συμφέροντα και την ασφάλεια των πολιτών και της κοινωνίας, να παραβιάσουν τις διατάξεις του συντάγματος και του νόμου, να εμποδίσουν τα κρατικά όργανα και τις δημόσιες αρχές να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, να παραβιάσουν τις προσωπικές ελευθερίες και τα δημόσια δικαιώματα των πολιτών και παραβιάζουν την εθνική ενότητα και συμμετείχαν στη σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης που είχε ως στόχο να βλάψει την κοινωνική ειρήνη.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση συμπεριέλαβε την Οργάνωση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη λίστα των απαγορευμένων οργανώσεων τον Δεκέμβριο του 2013. Εκατοντάδες ηγέτες και υποστηρικτές της Αδελφότητας, ιδιαίτερα ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Καθοδήγησης της Αδελφότητας, Μουχάμετ Μπεντί, δικάζονται σε υποθέσεις που σχετίζονται με κατηγορίες για «υποκίνηση βίας». Κάποιοι καταδικάστηκαν σε θάνατο, βαριά και ισόβια κάθειρξη.

Asharq al-Awsat

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ