Νίγηρας: Ο γερμανικός στρατός θα εγκαταλείψει την αεροπορική του βάση στο Νιαμέι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο γερμανικός στρατός εγκαταλείπει τη βάση αεροπορικών μεταφορών που εδρεύει στον Νίγηρα. 

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Radio France Internationale ,είχε συναφθεί μια « ενδιάμεση συμφωνία » μεταξύ του Βερολίνου και του Νιαμέι, η οποία είχε ήδη επιβάλει την αποχώρηση των γαλλικών και αμερικανικών στρατευμάτων.

Οι διαπραγματεύσεις για την παράταση της συμφωνίας μεταξύ Γερμανίας και Νίγηρα απέτυχαν για τη διατήρηση αυτής της βάσης που χρησιμοποιήθηκε ιδίως για επιχειρήσεις εκκένωσης.

Σύμφωνα με τον Γερμανό Υπουργό Άμυνας, ο γερμανικός στρατός θα σταματήσει τη λειτουργία της βάσης αεροπορικών μεταφορών του έως τις 31 Αυγούστου 2024.

Οι διαπραγματεύσεις με τη στρατιωτική χούντα στο Νιαμέι απέτυχαν, είπε. Θα εγκαταλειφθεί επίσης η στρατιωτική συνεργασία με τον Νίγηρα. Γερμανοί στρατιώτες εξακολουθούν να εκπαιδεύουν τις ειδικές δυνάμεις της Νιγηρίας στην Τίλια, στα βόρεια της περιοχής Ταχούα.

Το Βερολίνο δεν δέχεται ότι το καθεστώς του Νιαμέι που προέκυψε από το πραξικόπημα της 26ης Ιουλίου πλησιάζει τη Ρωσία και το Ιράν, αποστασιοποιώντας έτσι τον εαυτό του από δυτικές χώρες όπως η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Τον Μάιο του 2024, ωστόσο, ο Νίγηρας και η Γερμανία συμφώνησαν σε μια συμφωνία που επιτρέπει στην Bundeswehr να συνεχίσει να λειτουργεί τη βάση αεροπορικών μεταφορών του Νιαμέι μέχρι τα τέλη Αυγούστου με αντάλλαγμα την κατασκευή ενός στρατιωτικού νοσοκομείου αναφοράς, το πρώτο στη Δυτική Αφρική.

Εάν οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν, ήταν επειδή η κυβέρνηση στο Νιαμέι αρνήθηκε να επιτρέψει στο προσωπικό να εξακολουθεί να επωφελείται από την ασυλία τους έναντι νομικών διαδικασιών. Μόνο 38 στρατιώτες είναι παρόντες, συν 33 εργαζόμενοι από γερμανικές και ξένες εταιρείες.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ