Σερβία: Στρατιωτική άσκηση πρώτη φορά με εγχώρια drones

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε ότι η σημερινή άσκηση με πραγματικά πυρά «Ватрени удар 2024»/ «Πυρά Επίθεσης 2024» στο πεδίο ασκήσεων Pasuljanski, ήταν κυρίως αφιερωμένη στα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και τη σύνδεση που κάνουν τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα με άλλα συστήματα, καθώς και οι πολίτες μπορούσαν για πρώτη φορά να δουν τις πτήσειw των drones Комарац 2 (Κόμαρατς 2), εγχώριας παραγωγής.

Όπως τόνισε μέχρι τον Σεπτέμβριο η Σερβία θα έχει τα πρώτα 1.000 εγχώρια drones Κόμαρατς

Ο πρόεδρος επεσήμανε ότι είναι περήφανος για αυτό που είδε, όπως και οι πολίτες της Σερβίας.

Είπε ότι οι πολίτες μπορούσαν να δουν την επίδραση του Kornet σε απόσταση μεγαλύτερη των 4.000 μέτρων και πώς χτυπούσαν τα εχθρικά άρματα μάχης με απίστευτη ακρίβεια.

Όπως είπε στην άσκηση συμμετείχαν 1321 στρατιώτες, τους οποίους συνεχάρη για άψογη διεξαγωγή της άσκησης.

« Θα πρέπει να κάνουμε πολλά περισσότερα και θα κάνουμε πολλά περισσότερα, καθώς και θα αγοράσουμε πολλά περισσότερα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ευχαρίστησε την Ουγγαρία

«Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους Ούγγρους φίλους μας που είναι μαζί μας σήμερα. Έχουμε μια ολοένα στενότερη συνεργασία με την Ουγγαρία και παρακολουθούν όλες τις ασκήσεις μας και παρακολουθούμε κάθε μία από αυτές. Η συνεργασία μας είναι εξαιρετική. Σήμερα μπορέσατε να δείτε Οχήματα BTR για πρώτη φορά που παραλάβαμε από την Ουγγαρία και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή τη συνεργασία και πιστεύω ότι η συνεργασία των δύο στρατών μας θα είναι στενότερη σε διμερές επίπεδο, χωρίς να συνάψουμε στρατιωτικές συμμαχίες», είπε ο Βούτσιτς.

Πρόσθεσε ότι εκτός από την παραγωγή του Κόμαρατς, συνεργάζονται και με αεροσκάφη Βράμπατς (Врабац) και Οσίτσα (Осица).

Politika

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ