Έσβησε αθορυβα στα 91 του χρόνια ένας στυλοβατης της παραδοσιακής μας μουσικής, ένας κορυφαιος δάσκαλος, ο Νίκος Σαραγουδας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εφυγε ο άρχοντας μου Νικος Σαραγουδας… Εφυγε η ψυχή μου

Σήμερα μας εγκατέλειψε ο μεγαλύτερος έλληνας ουτίστας, ο δάσκαλος, ο εξαίρετος φίλος αλλά και ανεπανάληπτος άνθρωπος Νίκος Σαραγούδας.
Μαζί με την αγαπημένη μου Γιασεμή πραγματοποιήσαμε την πρώτη παράσταση “Ματωμένα Χώματα” στο Βύρωνα το 2016 (από τότε και οι φωτο ..) και παράλληλα βιντεοσκοπήσαμε εκπομπή για τη ζωή και την καλλιτεχνική τους πορεία.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν ο Νίκος Μπελογιάννης, άλλος ένας μεγάλος της ιστορίας, τίμησε εκ μέρους της σχολής Εν Ωδαίς το Νίκο και την Γιασεμή για την συμβολή τους στην διάδοση του μικρασιατικού τραγουδιού και της παράδοσής μας εν γένει.
Καλό ταξίδι δάσκαλε, συλλυπητήρια Γιασεμή μου. Είμαστε όλοι σίγουροι πως πλέον μαζί με τους αγγέλους θα τραγουδά τα μεράκια του σε δρόμους και ρυθμούς της καθ’ ημας Ανατολής, που τόσο πολύ αγάπησε και μοναδικά ερμήνευσε!

Ταξίδεψε σήμερα στην αιωνιότητα ο Νίκος Σαραγούδας.
Ένας μεγάλος οργανοπαίκτης που άφησε εποχή με το ούτι του.
Μαζί με τη κυρά του Γιασεμή, πέρασαν από τα μέρη μας και ομόρφυναν τα αυθεντικά πανηγύρια μας.
Η λήψη της επισυναπτόμενης φωτογραφίας έχει γίνει στο χωριό μας τον Μάιο του 1962.
Ετοιμάζονται να ταξιδέψουν σε γάμο στα Σκούρτα μαζί με τους:
Μάρκο Καράμπελα (ντραμς), Γιώργο Κόρο (βιολί), Παναγιώτη Πεππα (κλαρίνο), Γιάννη Σκληρό (τραγούδι) και άλλους που δεν κατέστη δυνατόν να αναγνωρίσουμε.
Καλό παράδεισο να έχει και να μελωδεί και τον απάνω κόσμο όπως αυτόν που αφήνει.

IMG 9987

Έφυγε σε ηλικία 91 ετών, ο σπουδαίος ουτίστας και τραγουδιστής Νίκος Σαραγούδας. Ο μέγας πρεσβευτής του ρεπερτόριο της «καθ’ ημάς ανατολής» και όχι μόνο. Ο άνθρωπος που αγάπησε το ούτι το γνώρισε στο ευρύ κοινό και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς μεταγενέστερους μουσικούς.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην γυναίκα του, εξαιρετική τραγουδίστρια και κορυφαία αμανετζού Γιασεμί Σαραγούδα και σε όλη την οικογένεια του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ