Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Κάηκε ο Πύργος: Η υψηλότερη θερμοκρασία σήμερα (20/06) στην Ελλάδα με 41,1 βαθμούς Κελσίου!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η υψηλότερη θερμοκρασία της Ελλάδας στην πρωτεύουσα της Ηλείας καταγράφηκε από τον Μετεωρολογικό σταθμό Πύργου του δικτύου του meteo.gr στις 4:30μμ

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν στα δυτικά και βόρεια, ενώ ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι έπνεαν στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024. Η μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στον Πύργο και στη Σκάλα Μεσσηνίας και ήταν ίση με 41.1 ˚C. Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι οκτώ μεγαλύτερες θερμοκρασίες έως τις 17:30 της Πέμπτης 20/06.

PYRGOS TEMP

Σημειώνεται επίσης πως οι 41,1 βαθμοί αποτελούν την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στην πόλη του Πύργου (26/6/2007) τον μήνα Ιούνιο, καταγράφηκε σήμερα από τον Μετεωρολογικό σταθμό Πύργου του δικτύου του meteo.gr στις 4:30μμ

temp small n

Για την συγκεκριμένη επίδοση-ρεκόρ ο MSc Φυσ.Κατα/φών, Θοδωρής Κονδύλης(και επιβλέπων επί σειρά ετών του δικτύου σταθμών του meteo.gr στην Ηλεία), ανέφερε σε ανάρτηση του:

“Το ρεκόρ #υψηλότερης θερμοκρασίας #Ιουνίου που είχε καταγράφει στην πόλη του #Πύργου το 2007, στις 26 του μήνα, με 41,1 βαθμούς Κελσίου, ισοφαρίστηκε σήμερα 20 Ιουνίου 2024, αποτελώντας το πιο πρώιμο ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας για τον μήνα.

Πιθανότατα αύριο Παρασκευή 21/6 λόγω καταβατικών ανέμων να «σπάσει» και να σημειωθεί νέο θερμοκρασιακό ρεκόρ Ιουνίου, στο μετεωρολογικό σταθμό Πύργου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.”

kondylis Screenshot

iliaenimerosi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ