Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Τουρκια: Η προκλητική ρητορική διατηρείται σε κάθε διακήρυξη της κυβέρνησης Ερντογάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιμένουν στις προκλήσεις οι Τούρκοι στο Αιγαίο παντί τρόπω με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να περιορίζεται σε ευχολόγια και το αφήγημα των «ήρεμων νερών» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η «Γαλάζια Πατρίδα» της Άγκυρας όχι μόνον θα διδάσκεται εφεξής στα σχολεία της γείτονος, αλλά διατηρείται σε κάθε διακήρυξη της κυβέρνησης Ερντογάν.

«Θα συνεχίσουμε επίμονα και πεισματικά αυτές τις έρευνες σε όλη αυτήν την περιοχή που ορίζεται ως “Γαλάζια Πατρίδα”» δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, εννοώντας ολόκληρες περιοχές της ελληνικής θαλάσσιας επικράτειας.

«Υπάρχουν ανακαλύψεις, κάνουμε νέες γεωτρήσεις. Η Μεσόγειος είναι το πρώτο βήμα της στρατηγικής μας να πάμε σε περιοχές που δεν έχουν ερευνηθεί στο παρελθόν με τα πλοία μας» ανέφερε ο Αλπαρσλάν και πρόσθεσε:

«Έχουμε κάνει συνλικά 8 γεωτρήσεις βαθιάς θάλασσας στην Μεσόγειο. Όμως, οι τοποθεσίες που κάναμε γεωτρήσεις στις περιοχές αδειών που παραχωρήθηκαν από την ‘ΤΔΒΚ’ στην Turkish Petroleum -έχουμε πραγματοποιήσει γεωτρήσεις στα νότια του νησιού της Κύπρου, το έχουμε κάνει στα δυτικά και τα βόρεια- σε όλες αυτές τις περιοχές και σε όλες τις έρευνες που έχουμε κάνει στην περιοχή της δικής μας υφαλοκρηπίδας, δυστυχώς, δεν έχουμε κάνει μια ανακάλυψη που να εκφράζει ένα σημαντικό οικονομικό μέγεθος σε 8 έρευνες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ