Ποιος ειναι ο λογοτέχνης Γιουράι Τσιντούλα πυροβόλησε τον Φίτσο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ σε όλη την Ευρώπη από την απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, που δέχτηκε πυροβολισμούς.

Δράστης είναι ο 71χρονος λογοτέχνης Γιουράι Τσιντούλα ο οποίος άνοιξε πυρ κατά του πρωθυπουργού το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ εκείνος χαιρετούσε πολίτες μετά από κυβερνητική σύσκεψη στην Χάντλοβα.

Σε βίντεο-ντοκουμέντο καταγράφεται η στιγμή που ο 71χρονος ο οποίος βρίσκεται πίσω από κιγκλιδώματα, βγάζει όπλο και να πυροβολεί, ενώ οι άνδρες της ασφάλειας πέφτουν πάνω του για να τον αποτρέψουν.

https://twitter.com/heraldpostmail/status/1790737512048316520?s=61&t=69qM24fvfz5o3nkoW_wjtw

«Το έκανα γιατί διαφωνούσα με την πολιτική του» φέρεται να είπε ο Γιουράι Τσιντούλα που συνελήφθη από αστυνομικούς.

https://twitter.com/nexta_tv/status/1790793026815611113?s=61&t=69qM24fvfz5o3nkoW_wjtw

Η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Φίτσο ολοκληρώθηκε και η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί.

Το πρωθυπουργικό γραφείο τόνισε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Μπάνσκα Μπιστρίτσα και όχι σε νοσοκομείο της Μπρατισλάβα, γιατί ο χρόνος ήταν πολύτιμος καθώς κινδύνευε η ζωή του.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου δήλωσε στο Reuters ότι ο πρωθυπουργός διατηρούσε τις αισθήσεις του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Η πρόεδρος της χώρας Ζουζάνα Τσαπούτοβα καταδίκασε τη «βάρβαρη και ανεύθυνη» επίθεση που δέχτηκε ο πρωθυπουργός, ενώ σοκαρισμένοι δήλωσαν σε ανακοινώσεις τους Ευρωπαίοι ηγέτες από την επίθεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ