“Δημιουργούν Εξαρτημένες οικονομίες για να τις δανείζουν με όρους ναρκομανή – ναρκέμπορου”
ΕΙΔΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΡΙΣΗ
Του Αργεντινού Οικονομολόγου Ricardo Aronskind
“PIGS”
PIGS δεν ειναι ο εγγλεζικος τροπος για να πεις γουρουνια (στη συγκεκριμενη περιπτωση) αλλα ειναι τα αρχικα τεσσαρων χωρων:Πορτογαλιας,Ιρλανδιας,Ελλαδας(Greece) και Ισπανιας(Spain).
Θα μπορουσε να ειναι “SPIG” η “GIPS”, αποκαλωντας τους PIGS ομως δεν ηταν αστεισμος αλλα η απαρχη μιας απαξιωτικης καμπανιας
για να καταληξουν οι κοινωνιες τους να αποδεχθουν την προσαρμογη.
Τα νουμερα του οικονομικου πισωγυρισματος αυτων των χωρων δεν ειναι διαφορετικα απο αυτα της Μ. Βρεταννιας η των ΗΠΑ.
Για να βρη κανεις ιχνη της δραματικης αλλαγης της “εικονας” αυτων των πρωην “επιτυχημενων” χωρων μπορει να ανατρεξει στην οικονομικη ιστορια της Αργεντινης της περιοδου 1976
Ειναι αναποφευκτο παρατηρωντας τον ορο PIGS να σκεφτουμε οτι προκειται για μια καμπανια υποτιμησης και εξευτελισμου χωρων που ειναι καταδικασμενες στα επομενα χρονια να υποφερουν, να ζησουν στη βια, στην υπαναπτυξη και στην ελλειψη μελλοντος.
LOS DEALERS
Αν εγκαταλειψουμε την πολωτικη αποψη με τους PIGS απο τη μια πλευρα που πεφτουνε σε κριση γιατι ειναι διεφθαρμενοι και με τους τραπεζιτες σοβαρους, λογικους και προσεκτικους απο την αλλη τοτε μπορουμε να σχηματισουμε μια αποψη πιο κοντινη στην πραγματικοτητα.
Σε καθε περιπτωση βρισκομαστε μπροστα σε μια διαλεκτικη σχεση ομοια με αυτη των ντηλερς(ναρκεμπορων) με τους εξαρτημενους ναρκομανεις.
Αν και φαινεται το αντιθετο ειναι οι πρωτοι που χρειαζονται τους δευτερους.
Πουλανε ακριβως γιατι οι αλλοι ειναι εξαρτημενοι και τους χρειαζονται εξαρτημενους και απελπισμενους γιατι τοτε αποδεχονται καθε ορο χωρις να μπορουν να αρνηθουν.
Ακομα περισσοτερο ειναι απαραιτητο να δημιουργουνε εξαρτημενους, δηλαδη να ανοιγουνε αγορες για να τοποθετουνε το εμπορευμα.
Αν υπαρχει μια μεγαλη γκαμα απο χωρες “ανευθηνες”, “μεθυσμενες”, “PIGS” τοτε γιατι το παγκοσμιο οικονομικο συστημα δεν δανειζη μονο τις “σοβαρες” χωρες;, γιατι συνεχιζει να δανειζη μια ορδη απο χωρες “αποτυχημενες”, “λιγο σοβαρες”, “Latins”;
Η απαντηση ειναι εμφανης, δανειζοντας “μη σοβαρες” χωρες εχεις αποδοση απειρα μεγαλυτερη απο το να δανεισης “σοβαρες”.
Ποιος,στα σοβαρα, θα κερδιζε χρηματα δανειζοντας την Ελβετια; στην πραγματικοτητα για να κερδιση γρηγορα χρηματα ειναι απαραιτητες χωρες “μεθυσμενες” που βρισκονται στη ζωνη κινδυνου μιας και αυτες επιτρεπουνε να ανεβουνε τα διεθνη επιτοκια οποτε τις δανειζουνε πολυ και μετα τις “στιβουνε”.
Αν δεν μπορουνε να πληρωσουνε τοτε τις πληρωμες τους τις καλυπτει το ΔΝΤ (με συνεισφορα συμμετασχοντων απο τις κεντρικες χωρες) για να μπορεσουν οι τραπεζιτες και οι αλλοι δανειστες να ξεπληρωθουνε εν καιρω.
Μετα ενας συνδυασμος διεθνους τεχνοκρατικης παρεμβασης με απειλες και πολλαπλες πιεσεις θα αναλαβη για να πληρωσουνε οτι χρωστανε με χρημα, περιουσια η φυσικο πλουτο και παντοτε χαμηλωνοντας το βιοτικο επιπεδο του πληθυσμου τους.
Αυτο που βρισκεται πισω απο αυτη τη δυναμικη των DEALERS και των εξαρτημενων ειναι, οπως δειχνη η παγκοσμια οικονομικη ιστορια των τελευταιων δεκαετιων, οτι οι κεντρικες χωρες εχουνε μεγαλες συγκεντρωσεις κεφαλαιων που χρειαζονται επιτακτικα να τοποθετησουνε οπουδηποτε με οποιονδηποτε τροπο.
Η προσφορα ειναι υποχρεωμενη να δημιουργηση τη δικη της ζητηση.
Αυτοι εχουν αναγκη να δανεισουν.
Διαβάστε επίσης: http://olympia.gr/2010/03/26/imf-greece-3/
http://olympia.gr/2009/12/12/german-lies/