Το δράμα του ηθοποιού που αποκάλυψε η «Espresso» άγγιξε την καρδιά του φιλάνθρωπου τραγουδιστή και ειδώλου της νεολαίας! Ολα όσα έκανε για τον κωμικό
Τον δικό του φύλακα άγγελο έχει στο πλευρό του εδώ και μερικές εβδομάδες ο ταλαιπωρημένος από την οικονομική ανέχεια ηθοποιός Γιώργος Λαμπάτος και δεν είναι άλλος από τον τραγουδιστή Νίκο Οικονομόπουλο. Για άλλη μια φορά ο σπουδαίος τραγουδιστής έδειξε εμπράκτως τι σημαίνει μεγαλοσύνη ψυχής, καθώς και ότι δεν ξεχνά να βοηθάει συνανθρώπους του που έχουν ανάγκη.
- Από τον
Νίκο Νικόλιζα
Εχει περάσει ένας μήνας από τότε που πρώτη η «Espresso» δημοσιοποίησε το προσωπικό δράμα του ηθοποιού Γιώργου Λαμπάτου, και όπως φαίνεται οι εκπλήξεις μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης διαδέχονται η μία την άλλη. Μετά το τηλεφώνημα από τον παλιό του φίλο και συνεργάτη Μάρκο Σεφερλή και το τέλος των δικαστικών περιπετειών, άλλη μια έκπληξη φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Espresso» και έχει να κάνει με την οικονομική βοήθεια που δέχτηκε από τον τραγουδιστή Νίκο Οικονομόπουλο. Ωστόσο, ο χαμηλών τόνων τραγουδιστής ζήτησε μια χάρη από τον ηθοποιό: να μη μαθευτεί πουθενά ότι τον βοήθησε εκείνος!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στα μέσα Ιανουαρίου η «Espresso» με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της ταρακούνησε τα λιμνάζοντα νερά της σόουμπιζ με μια είδηση που έδειξε ότι η οικονομική ανέχεια μπορεί να πλήξει οποιοδήποτε επάγγελμα. Με επιτόπιο ρεπορτάζ βρεθήκαμε στο υπόγειο διαμέρισμα των 15 τετραγωνικών μέτρων του ηθοποιού και εκεί ξετυλίχθηκε το προσωπικό του δράμα. Μέσα σε ένα υπόγειο, ο Γιώργος Λαμπάτος ζούσε στα όρια της απόλυτης εξαθλίωσης με τα προσωπικά του είδη να είναι στοιβαγμένα μέσα σε ένα δωμάτιο. Μιλώντας στην «Espresso» παραδέχτηκε πως είχε φτάσει στο σημείο να παίρνει τα αποτσίγαρα από τον δρόμο για να καπνίσει, αλλά και ότι έκανε σκέψεις ακόμα και για αυτοκτονία. «Πέρασε από το μυαλό μου ακόμα και να αυτοκτονήσω. Ξέρεις τι είναι να καπνίζω ακόμα και αποτσίγαρα που βρίσκω στον δρόμο; Να μην έχω πολλές φορές ένα κομμάτι ψωμί; Μου είχαν κόψει το ρεύμα για ενάμιση χρόνο. Δεν είπα σε κανέναν τίποτα, από αξιοπρέπεια. Επαιρνα την κιθάρα μου και με ένα κεράκι στο δωμάτιο τραγουδούσα παρέα με το σκυλάκι μου. Τι να πρωτοπληρώσεις με τα 220 ευρώ που παίρνω ως επίδομα; Τώρα είναι πάλι έτοιμοι να μου κόψουν ξανά το ρεύμα» είχε εξομολογηθεί τότε ο Γιώργος Λαμπάτος κάνοντας όλη την Ελλάδα να δακρύσει με το προσωπικό δράμα του ηθοποιού.
Το ραντεβού
Οταν η είδηση αυτή έκανε τον γύρο των ΜΜΕ και το τηλέφωνο τουταλαιπωρημένου ηθοποιού άρχισε να χτυπά από ανώνυμο κόσμο, ένα από τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε ήταν και αυτό από τον διευθυντή της δισκογραφικής εταιρίας του τραγουδιστή Νίκου Οικονομόπουλου. «Θα ήθελα να σας συναντήσω για να σας δώσω κάτι» ήταν τα λόγια του άγνωστου άντρα που τηλεφώνησε στον ηθοποιό. Το ραντεβού κλείστηκε μερικά μέτρα πιο πάνω από το σπίτι του ηθοποιού, στην περιοχή της Αχαρνών. Εκεί ένας άντρας με εγκάρδιο χαιρετισμό σφίγγει το χέρι του Γιώργου Λαμπάτου και του λέει: «Αυτά τα χρήματα σας τα δίνει ο τραγουδιστής Νίκος Οικονομόπουλος. Σας παρακαλώ, δεχτείτε τα, αλλά δεν θα ήθελε ο ίδιος να το αναφέρετε πουθενά». Ο ηθοποιός εν μέσω της Αχαρνών άρχισε να κλαίει και να ευχαριστεί τον άγνωστο άνδρα που του έδωσε τα χρήματα μέσα σε φάκελο. «Οταν πήγε στο σπίτι ο Γιώργος και άνοιξε τον φάκελο μέτρησε και βρήκε μέσα 2.000 ευρώ. Τα έχασε και άρχισε να κλαίει και πάλι, γιατί με τα χρήματα εκείνα πλήρωσε τρία ενοίκια που χρωστούσε, πλήρωσε τους λογαριασμούς ρεύματος, πλήρωσε και ό,τι είχε πάρει βερεσέ από κοντινό παντοπωλείο της πλατείας Αττικής» μας λέει στενός του φίλος που γνωρίζει εδώ και πολύ καιρό τα βάσανα του ταλαιπωρημένου ηθοποιού, ο οποίος μέσω της δημοσιοποίησης του θέματος κατάφερε να αλλάξει, όπως ο ίδιος έχει εξομολογηθεί, όλη του η ζωή.
Η οικονομική βοήθεια του τραγουδιστή Νίκου Οικονομόπουλου (που έχει βαθιά πίστη στον Θεό) στον ηθοποιό Γιώργο Λαμπάτο δεν είναι η μόνη που έχει προσφέρει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ανθρωποι που βρίσκονται στο στενό του επαγγελματικό περιβάλλον μάς ανέφεραν πως ο τραγουδιστής «πατάει» ακριβώς στα βήματα του μέντορά του Βασίλη Καρρά, με τις αγαθοεργίες να μην έχουν τέλος τόσο σε άπορες οικογένειες όσο και σε ιδρύματα και εκκλησίες που δίνουν συσσίτια.