Καμπανάκια για την πορεία της Νέας Δημοκρατίας απο τον Νικητα Κακλαμανη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καμπανάκια για την πορεία της Νέας Δημοκρατίας στον δρόμο προς τις κάλπες του Μαΐου χτύπησε το βράδυ της Δευτέρας ο Νικήτας Κακλαμάνης. Μιλώντας στο Kontra24, ένας εκ των μακροβιότερων «γαλάζιων» κοινοβουλευτικών έστειλε μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες για την επόμενη ημέρα της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας πως δεν μπορεί η δεξιά πλευρά και φυσιογνωμία του κόμματος να οδηγείται σε συρρίκνωση και εξαφάνιση για χάρη της στροφής προς το πολιτικό Κέντρο.

Συγκεκριμένα, ο Νικήτας Κακλαμάνης άφησε σαφείς αιχμές κατά της στρατηγικής επιλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη για στροφή προς το Κέντρο και της ενσωμάτωσης των στελεχών του σημιτικού ΠΑΣΟΚ, υπονοώντας πως μια τέτοια στρατηγική οδηγεί στην ήττα. Θυμίζοντας τις πρόσφατες ευρωεκλογές, σημείωσε πως φάνηκε ότι εκεί που ο «γαλάζιος» ψηφοφόρος είχε μεταξύ της επιλογής του Μαξίμου και μιας επιλογής που προέρχεται από τη «γαλάζια μήτρα», επέλεξε τη δεύτερη, στέλνοντας μήνυμα στην ηγεσία του κόμματος.

Μάλιστα, δεν απέφυγε τις συγκρίσεις, τονίζοντας πως και ο Κώστας Καραμανλής είχε καταφέρει να κερδίσει το πολιτικό Κέντρο, αλλά αυτό δεν το έκανε φέρνοντας τόσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εντός του κόμματος.

Την ίδια ώρα, δεν απέφυγε να επιτεθεί κατά όσων «διαφημίζουν» το πολιτικό Κέντρο ως μοναδική προοπτική για την ύπαρξη μιας μεγάλης παράταξης, λέγοντας με νόημα πως «το πολιτικό Κέντρο δεν είναι ιδεολογία, αλλά επάγγελμα». Μάλιστα, πήγε ένα βήμα παρακάτω, παίρνοντας ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα των ευρωεκλογών αλλά και των προσώπων που φημολογείται πως θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια. «Πιστεύω ότι πρέπει να εκφραστούν όλες οι τάσεις στο ευρωψηφοδέλτιο» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε με νόημα ότι «μέχρι στιγμής, εκείνοι οι οποίοι έχουν πάρει το χρίσμα, δηλαδή ο Σωτήρης Τσίοδρας ή ο Πύρρος Δήμας, προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και από το Ποτάμι», προσθέτοντας με νόημα πως «δεν έχω ακούσει κανέναν δεξιό».

Τέλος, ξεκαθάρισε πως, παρότι δεξιός, θα στηρίξει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ στήριξε και την προοπτική της επιστολικής ψήφου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ