Βαγγέλης Βλάχος: Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε ή να συμφωνήσουμε να γίνονται μικροπολιτικά παιχνίδια πάνω στους νεκρούς μας στα Τεμπη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λοιπόν, επειδή βλέπω ότι πολλά άτομα θέλουν τα κάνουμε “ταληράκια” για την όποια εξεταστική για τα Τέμπη, ακούστε:

Προφανώς και απαιτούμε πλήρη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών σε όλα τα πολιτικά πρόσωπα που ενδεχομένως να ευθύνονται, από όποιο κόμμα και αν προέρχονται. Είναι τραγικό να πρέπει να το διευκρινίσουμε αυτό, αλλά ας το κάνω…

Αλλά από την άλλη δεν πρόκειται να επιτρέψουμε ή να συμφωνήσουμε να γίνονται μικροπολιτικά παιχνίδια πάνω στους νεκρούς μας. Επίσης δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την “αθώωση” των εμπλεκόμενων μέσω των προβλεπόμενων κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

@avgerinosx Αδωνις Γεωργιάδης: Δεν αφορούν κανέναν στην Ελλάδα οι νεκροί στα Τέμπη και οι υποκλοπές… #ιστορίες_του_41τακατο #adonis #adonisgeorgiadis @Stefanos Kasselakis #mitsotakis #μητσοτακης ♬ πρωτότυπος ήχος – @avgerinosx

Τα ταληράκια:
1. Η ΝΔ έχει την απόλυτη πλειοψηφία 158 Βουλευτών, άρα ελέγχει όλες τις διαδικασίες αλλά και το αποτέλεσμα.
2. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις αλλά και από το βήμα της Βουλής έχουμε ακούσει από τα χείλη των πιο υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης ότι ερμηνεύει την ψήφο των πολιτών ότι έχει κρίνει (και) τα Τέμπη. Με αυτή την αβάσιμη ερμηνεία στην ουσία έχει εγκαταστήσει ήδη το πολιτικό αφήγημα που δικαιολογεί για αυτούς την όποια καταψήφιση της διαδικασίας.
3. Σε περίπτωση μη ολοκλήρωση της διαδικασίας ή απόρριψής της, τα πρόσωπα τα οποία κατηγορήθηκαν δεν μπορούν να διωχτούν ξανά για τα ίδια περιστατικά.

Επομένως, εάν έρθει σε αυτήν την Βουλή, με αυτούς τους συσχετισμούς, οποιαδήποτε συζήτηση για τα Τέμπη, η Κυβέρνηση θα αφήσει την κατακερματισμένη αντιπολίτευση να μαλλιοτραβηχτεί, να έχουν αντιπαράθεση μεταξύ τους, η ίδια θα εστιάσει στις ευθύνες των προηγούμενων, και όταν έρθει η ώρα θα ψηφίσει σαν ένα μπλοκ 158 βουλευτών και αθωώσει “πολιτικά” όλα τα δικά της πρόσωπα και μόνον αυτά.

Για αυτό το λόγο άλλωστε ο ίδιος ο Κ. Αχ. Καραμανλής “προκαλεί να κατατεθεί πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη” διότι ξέρει εκ των προτέρων ότι θα είναι ο μοναδικός που σίγουρα θα βγει κερδισμένος από αυτή την διαδικασία. Είναι το μοναδικό χαρτί που έχει, και διάφοροι σπεύδουν να το παίξουν.

Κανονισμός της Βουλής των Ελλήνων.
Άρθρο 155
9. Η απόφαση για τη συγκρότηση επιτροπής ή τη σύσταση του τριμελούς γνωμoδoτικoύ συμβουλίου λαμβάνεται με απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών, άλλως η οικεία πρόταση απορρίπτεται.
10. Αν η Βουλή αποφασίσει να μη συγκροτηθεί ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή [για πρόταση άσκησης δίωξης κατά μέλoυς της Kυβέρνησης ή Yφυπoυργoύ], δεν μπορεί να υποβληθεί νέα πρόταση άσκησης δίωξης στηριζόμενη στα ίδια πραγματικά περιστατικά.

Άρθρο 156
2.Ο αριθμός των μελών της [Εξεταστικής] Επιτροπής αυξάνεται έτσι ώστε να εκπροσωπούνται με ένα (1) τουλάχιστο μέλος και κατ’ αναλογία πάντοτε της δύναμής τους όλες οι κατά τον Κανονισμό της Βουλής αναγνωριζόμενες Κοινοβουλευτικές Ομάδες.

Άρθρο 157
3. Αμέσως μετά τη λήξη της συζήτησης διεξάγεται μυστική ψηφοφορία για την πρόταση της επιτροπής και χωριστά για κάθε καταγγελλόμενη πράξη ή παράλειψη, για την οποία ζητείται άσκηση δίωξης. Η απόφαση λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών.
5. Αν απορριφθεί το πόρισμα της επιτροπής, δεν μπορεί να υποβληθεί νέα πρόταση άσκησης δίωξης εναντίον του ίδιου προσώπου στηριζόμενη στα ίδια πραγματικά περιστατικά.

#Τεμπη
hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Elli…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ