Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Ασυδοσία παντού λόγω της απίστευτης ανικανότητας του κρατικού μηχανισμού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Βασίλη Βιλιάρδου

Ανικανότητα και ασυδοσία

Στη χώρα μας επικρατεί δυστυχώς ασυδοσία – λόγω της απίστευτης ανικανότητας του κρατικού μηχανισμού.

Όταν ακούει επομένως ο κάθε Πολίτης τον πρωθυπουργό να λέει πως θα σταματήσει την αισχροκέρδεια των Σούπερ Μάρκετ και μάλιστα των ξένων πολυεθνικών, του θυμίζει τον προηγούμενο – ο οποίος καυχιόταν λέγοντας ότι, «θα παίζει τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές».

Αντί όμως κα κάνει κάτι τέτοιο, έσκυψε με τη σειρά του το κεφάλι – δολοφονώντας το κόμμα του, τη δήθεν αριστερή ιδεολογία του και βέβαια την Ελλάδα.

Ο ανίκανος κρατικός μηχανισμός φαίνεται καθαρά ακόμη και στις λαϊκές αγορές – όπως τεκμηριώνεται από το παρακάτω δημοσιευμένο σχόλιο.

«Στις λαϊκές αγορές η αισχροκέρδεια δεν έχει όρια. Σε αυτό βοηθάει σε μεγάλο βαθμό ο μη έλεγχος εκ μέρους του αντιστοίχου φορέα.

Στους πάγκους στις λαϊκές Αθήνας και επαρχίας, κυρίως στην Αθήνα, οκτώ στους δέκα έμποροι δεν αναγράφουν τιμή στα προϊόντα ως όφειλαν – με στόχο να μην απομακρύνεται ο πελάτης, βλέποντας 2,5 ευρώ τα σταφύλια και από 2,5 έως 3 ευρώ τις ντομάτες, ή 70 λεπτά τρία φύλλα μαϊντανό και πάει λέγοντας.

Επίσης, εννέα στους δέκα δεν δίνουν απόδειξη. Και μετά λέει η κυβέρνηση πως έχει πατάξει την φοροδιαφυγή.

Πού είναι τα συνεργεία ελέγχου που υπήρχαν κάποτε; Πόσο δύσκολο είναι δειγματοληπτικά στις λαϊκές της Αθήνας, να κάνουν έλεγχο και να επιβάλλουν αυστηρά πρόστιμα, έτσι ώστε να σταματήσει η ληστεία (χωρίς υπερβολή) του καταναλωτή;

Να μην διερωτώνται λοιπόν πώς χάθηκαν οι δήμοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Δεν έφταιγαν κατά το μάλλον η ήττον οι δήμαρχοι, αλλά η μη αποτελεσματικότητα του κράτους στην καθημερινότητα του Πολίτη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ