Πεντάγωνο: Αναχαιτίστηκαν πύραυλοι που είχαν πιθανό στόχο το Ισραήλ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολεμικό πλοίο του Ναυτικού των ΗΠΑ αναχαίτισε 3 πυραύλους και πολλά  μη επανδρωμένα αεροχήματα που εκτοξεύτηκαν από την Υεμένη στη βόρεια Ερυθρά Θάλασσα.

2 74

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε το απόγευμα της Πέμπτης ότι ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο αναχαίτισε τρεις πυραύλους και πολλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την Υεμένη στη βόρεια Ερυθρά Θάλασσα που μπορεί να είχαν στόχο το Ισραήλ προκειμένου να «διασφαλίσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή».

«Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πού στόχευαν αυτοί οι πύραυλοι και τα αεροχήματα, αλλά εκτοξεύτηκαν από την Υεμένη, προς τα βόρεια κατά μήκος της Ερυθράς Θάλασσας, πιθανώς προς στόχους στο Ισραήλ», δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου σε συνέντευξη Τύπου.

Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στο ABC ότι το πολεμικό πλοίο USS Carney αναχαίτισε αρκετούς πυραύλους που είχαν εκτοξεύσει οι Χούτι προς το βορρά, αλλά το ίδιο το πλοίο δεν ήταν ο στόχος τους.

Την ίδια ώρα, το Reuters ανέφερε για επίθεση με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη από τις φιλοϊρανικές δυνάμεις πολιτοφυλακής στο Ιράκ εναντίον των δυνάμεων του αμερικανικού στρατού στη βάση Άιν αλ Άσαντ, στο κοίτασμα πετρελαίου Konko στη Συρία. Ορισμένοι στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά.

Ενώ άλλη μια επίθεση με μη επανδρωμένα αεροχήματα κατά των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Ιράκ αποτράπηκε.

 Η κλιμάκωση έρχεται μετά από μήνες σχετικής ηρεμίας μετά από προσπάθειες μείωσης των εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν σχετικά με τη συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων και τις πυρηνικές συνομιλίες.

Οι αντάρτες Χούτι στην Υεμένη υποστηρίζονται από το Ιράν και μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς, εξέφρασαν την υποστήριξή τους στους Παλαιστίνιους και απείλησαν το Ισραήλ.

 Οι δρόμοι της πρωτεύουσας Σανάα, η οποία ελέγχεται από τους Χούτι, οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε πόλεμο με έναν συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, ήταν γεμάτοι την περασμένη εβδομάδα από διαδηλωτές που κυμάτιζαν τις σημαίες της Υεμένης και της Παλαιστίνης. Το σύνθημα των ανταρτών ήταν «Ο Αλλάχ είναι ο μεγαλύτερος όλων, θάνατος στην Αμερική, θάνατος στο Ισραήλ, κατάρα στους Εβραίους, νίκη στο Ισλάμ».

Ν12 (Ισραήλ)

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ