Γενναία αυτοκριτική του Κυριάκου: Η αλαζονεία είναι μια πάθηση!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Χατζηνικολάου: Πάντως κάποια από τα στελέχη σας μεταξύ των δύο γύρων δεν ήταν σε αυτό το κλίμα που είστε εσείς.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Γι’ αυτό και τους επαναφέρω. Γιατί το λέω αυτό;

Νίκος Χατζηνικολάου: Έδειξαν μία πολιτική αλαζονεία και εξακόντισαν και συγκεκαλυμμένες απειλές.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Γι’ αυτό και τους επαναφέρω και γι’ αυτό και είπα ότι η αλαζονεία είναι, θα έλεγα, μία πάθηση η οποία είναι πολύ ανησυχητική. Διότι οι πολίτες μπορούν να συγχωρήσουν λάθη αλλά δεν θα σού συγχωρήσουν κακές συμπεριφορές.

Από εκεί και πέρα, θα επαναλάβω: τέσσερα χρόνια Πρωθυπουργός συνεργάστηκα με πάρα πολλούς Δημάρχους απευθείας. Ποτέ δεν ρώτησα, όταν πήγαινα, γιατί γύρισα όλη την Ελλάδα, ένας Δήμαρχος σε ποιο κόμμα ανήκει.

Δώσαμε πολλά χρήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια. Κανείς δεν μας κατηγόρησε. Πιστεύετε ότι αν δίναμε χρήματα σε «γαλάζιους» Δημάρχους και όχι σε «πράσινους» ή «κόκκινους» -και αναφέρομαι, ως προς την προέλευση των Δημάρχων- δεν θα το είχατε ακούσει, δεν θα είχε γίνει φασαρία; Ποτέ κανείς δεν είπε και δεν ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο και δεν πρόκειται να το πει ούτε τώρα.

Συναντήθηκα με τον κ. Κουρέτα όχι επειδή ήταν ο μόνος ο οποίος, θα έλεγα, κέρδισε έχοντας στήριξη -βέβαια, το τι στήριξη είναι κι αυτή όταν ουσιαστικά ο ίδιος μάλλον δεν ήθελε καν ο κ. Ανδρουλάκης και ο κ. Κασσελάκης να πάνε στη Θεσσαλία ήταν λίγο κεκαλυμμένη στήριξη.

Αλλά συναντήθηκα με τον κ. Κουρέτα γιατί η Θεσσαλία επείγει και γιατί η ανασύνταξη της Θεσσαλίας απαιτεί μία πολύ καλή συνεργασία της κεντρικής κυβέρνησης με την Περιφέρεια και τον καινούριο Περιφερειάρχη και την ομάδα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ