Εντονες αντιδράσεις εχει προκαλέσει το παρακάτω άρθρο της Καθημερινής που αναφερει πως να αξιοποιήσουμε το χθεσινό ψωμί, τα κοτσάνια και τις φλούδες των λαχανικών και γενικότερα τα περισσεύματα μεταμορφώνοντάς τα σε νέα, νόστιμα, ευφάνταστα πιάτα:
Μια αναδρομή σε παραδοσιακές συνταγές από διάφορα μέρη της χώρας αποδεικνύει ότι από περισσεύματα τροφίμων «γεννήθηκαν» πολλές έξοχες συνταγές, τις οποίες τιμάμε δεόντως και στις μέρες μας:
η ηπειρώτικη ζυμαρόπιτα με περισσεύματα τυριών, ο μανιάτικος πασπαλάς με περισσεύματα σύγλινου ή λουκάνικου, οι καγιανάδες και οι στραπατσάδες με κάθε λογής απομεινάρια, και πολλές ακόμη.
Θησαυροί μπορεί επίσης να αποδειχτούν και υλικά που θεωρούμε άχρηστα, όπως οι άκρες και τα λεπτά κοτσανάκια από λαχανικά και μυρωδικά, μικρές ποσότητες τυριού που περίσσεψε ή ακόμη και το μπαγιάτικο, χθεσινό ψωμί.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο
Το χθεσινό ψωμί, τα κοτσάνια και τις φλούδες των λαχανικών και όχι μόνο: πώς αξιοποιούμε δημιουργικά τα περισσεύματα μεταμορφώνοντάς τα σε νέα, νόστιμα, ευφάνταστα πιάτα. https://t.co/ILkHfRxLZJ
— Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (@Kathimerini_gr) October 2, 2023