Προφυλακιστέοι ο αρχηγός και ο υπαρχηγός του κυκλώματος της πειρατικής συνδρομητικής τηλεόρασης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση του πολυπρόσωπου κυκλώματος της «πειρατικής» συνδρομητικής τηλεόρασης, καθώς ο 42χρονος φερόμενος ως αρχηγός και ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν σήμερα προφυλακιστέοι.

Ειδικότερα, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, μετά τις μαραθώνιες απολογίες των δέκα κατηγορούμενων, οι δύο επικεφαλής του κυκλώματος των πειρατικών λογισμικών συνδρομητικής τηλεόρασης κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση. Οι υπόλοιποι οκτώ κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ σε κάποιους εξ αυτών επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση.

Θυμίζουμε πως σε βάρος των δέκα κατηγορουμένων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της παραβίασης του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Από την έρευνα των αρμόδιων αρχών έχουν προκύψει στοιχεία για ακόμα επτά εμπλεκομένους, χωρίς, ωστόσο, να έχουν καταφέρει να τους ταυτοποιήσουν, ενώ εκτιμούν ότι στο κύκλωμα εμπλέκονται πολλοί περισσότεροι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας τα κέρδη των μελών του κυκλώματος ξεπερνούν τα 24 εκ. ευρώ, ενώ η αντίστοιχη ζημιά στις πλατφόρμες συνδρομητικών καναλιών αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να νομιμοποιούσαν («ξέπλεναν») τα παράνομα κέρδη τους είτε με μετρητά, είτε μέσω ψηφιακών τραπεζών, είτε μέσω στοιχηματικών εταιρειών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ