Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Σφοδρές συγκρούσεις τουρκικού στρατού και Κούρδων ανταρτών στο Ντουχόκ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ Κούρδων ανταρών του PKK και των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων σε περιοχές κοντά στους αγροτικούς οικισμούς στην περιοχή Αμεντί και Ντουχόκ (βόρειο Ιράκ).

Από τον ισχυρό βομβαρδισμό των τουρκικών δυνάμεων δημιουργήθηκε πανικός στον κόσμο,  καθώς έβλεπαν να ξεσπούν φωτιές σε δάση και κήπους της περιοχής.

Ισχυρές συγκρούσεις, επίσης, σημειώθηκαν μεταξύ των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TAF) και των μελών του PKK στα βουνά Μετίν και γύρω από τα χωριά Sergelî, Sigêrî, Belave και Guhriz στην περιοχή Αμεντί. Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι η περιοχή βομβαρδίστηκε σφοδρά από ελικόπτερα.

Ενώ μαθεύτηκε ότι οι συμπλοκές διήρκεσαν περίπου 3 ώρες, η φωτιά που ξέσπασε στη δασική έκταση, δεν έγινε δυνατή η κατάσβεσή της λόγω φόβου βομβαρδισμού.

Μιλώντας στο Rûdaw, ο  Σερβάν Σεργκελί,  κάτοικος του χωριού Sergelî, είπε: «Οι συγκρούσεις και οι βομβαρδισμοί που ξεκίνησαν στις 22:00 χθες το βράδυ συνεχίστηκαν μέχρι τη 01:00. «Τέσσερα τουρκικά ελικόπτερα βομβάρδισαν τα χωριά Sıgêrî, Belav, Sergeli και τα βουνά Metin», είπε.

Δηλώνοντας ότι κατά καιρούς άκουγαν αμοιβαίους πυροβολισμούς, ο Σερβάν Σεργκελί πρόσθεσε ότι έζησαν μεγάλο φόβο και πανικό στο χωριό λόγω των συγκρούσεων και των βομβαρδισμών, δεν μπορούσαν να φύγουν από τα σπίτια τους, ωστόσο, κάποιες οικογένειες έφυγαν από το χωριό.

Ο Σεργκελί δήλωσε ότι δεν μπόρεσαν να επέμβουν στη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση 800 μέτρα μακριά από το χωριό λόγω έντονου βομβαρδισμού.

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις με την ονομασία «Επιχείρηση Νύχι», που ξεκίνησαν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις κατά του PKK στα σύνορα της περιοχής του Κουρδιστάν από το 2017. Εκατοντάδες χωριά εκκενώθηκαν λόγω επιχειρήσεων και συγκρούσεων και δεκάδες άμαχοι έχασαν τη ζωή τους.

Rûdaw

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ