Τα διαφορετικά συναισθήματα που προκαλούν τα αρώματα στον εγκέφαλο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο δρόμος για την καρδιά του ατόμου που ποθεί κάποιος περνάει από τη… μύτη του, υποστηρίζει ειδικός από τη Βρετανία. Η Κιμ Μπρουκς, που χάρη στις εξειδικευμένες γνώσεις έστησε επιτυχημένη εταιρία πώλησης κοσμημάτων που αναδύουν μυρωδιές, παρουσίασε τον δικό της «οδηγό» με τα αρώματα που καλό θα ήταν να έχει κάποιος στο «οπλοστάσιό» του για να βελτιώσει την ερωτική του ζωή.

Οπως εξήγησε στην «Daily Mail» η ιδρύτρια της εταιρίας «Perfino» από το Μπρίστολ, τα αρώματα επιδρούν κατευθείαν στον εγκέφαλο, προκαλώντας διαφορετικά συναισθήματα το καθένα. Το άρωμα από τριαντάφυλλο, για παράδειγμα, «πυροδοτεί» ρομαντικές συμπεριφορές, ενώ το νερολί, που προέρχεται από τα λουλούδια της νεραντζιάς, μπορεί να προκαλέσει «έκρηξη» του πάθους.

Αν μια σχέση έχει «βαλτώσει», το άρωμα κίτρου μπορεί να δώσει έξτρα ενέργεια στο άλλο μισό και ισχυρό κίνητρο να προσπαθήσει να την αναζωογονήσει. Αντίθετα, το άρωμα λεβάντα καταπραΰνει τα πνεύματα διώχνοντας το στρες, ενώ, σύμφωνα με την Μπρουκς, το λιβάνι βοηθάει να διατηρηθεί μια καλή σχέση.

Οταν η επιτυχία του φλερτ ή μια σχέσης εξαρτάται από το κατά πόσο κερδίζει κάποιος την προσοχή του ανθρώπου που ποθεί, στο παιχνίδι μπαίνει ένα άρωμα γεμάτο μυστήριο από την Ασία. Πρόκειται για το όουντ (Oud), το οποίο παράγεται από τη ρητίνη του εξωτικού δέντρου Agar. Αν βέβαια κάποιος θέλει να επικεντρώσει ο ίδιος ολόκληρη την προσοχή του στο άτομο που επιθυμεί, μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του φορώντας άρωμα μέντας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ