Εμφάνιση ιπτάμενου “Μεσσία” Μητσοτακη στην Καρδίτσα με ελικοπτερο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δραματικές καταστάσεις βιώνουν οι κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές με τον πρωθυπουργό να κάνει… guest εμφάνιση στην Καρδίτσα, αναπολώντας τις υποσχέσεις του 2020!

Ο… Μεσσίας που δεν έφτασε ποτέ μετά την κακοκαιρία «Ιανός» και όσα έταξε για όσους καταστρέφαν αλλά ποτέ δεν έδωσε, αποφάσισε με θράσος να πάει στη Θεσσαλία για να μετρήσει τις καταστροφές. Το υποκριτικό σκηνικό για άλλη μια φορά επαναλαμβάνεται. Και όλοι απορούν; Τι παιχνίδι εντυπώσεων παίζει πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Δεν πρέπει να ξεχνά ότι τον καταδιώκουν οι βαρύγδουπες υποσχέσεις και δηλώσεις του 2020 για έργα, γρήγορες αποζημιώσεις, ταχύτητα, διαφάνεια και καινοτομία στη διαχείριση των συνεπειών της τότε κακοκαιρίας.

Τότε, είχε τάξει στους πάντες τα πάντα. Τρία χρόνια αργότερα, οι πολίτες της Καρδίτσας βλέπουν το βιός τους να χάνεται στα λασπόνερα, ενώ η ευρύτερη περιοχή έχει υποστεί μία ανυπολόγιστη καταστροφή που είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν και πότε είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί. «Θα ξαναφτιάξουμε τις υποδομές καλύτερα από ό,τι ήταν. Και θα τις ξαναφτιάξουμε καλύτερα από ό,τι ήταν και θα βρούμε και την ευκαιρία να σχεδιάσουμε και το Υπουργείο δρομολογεί -εξάλλου υπάρχουν τέτοιοι πόροι- και την υποστήριξη των δασικών, την ενίσχυση των δασικών αντιπλημμυρικών έργων, ώστε να μην ξαναζήσουμε ποτέ μία τέτοια καταστροφή.

Φυσικές καταστροφές θα έχουμε και πάντα θα υπάρχουν καιρικά φαινόμενα τα οποία κάποια ενδεχομένως να μην μπορούμε καν να τα προβλέπουμε και ξέρουμε ότι με την Κλιματική αλλαγή θα γίνονται πιο έντονα. Γνωρίζουμε όμως πια, και το γνωρίζετε καλά που είναι οι αδυναμίες και αυτές θα κοιτάξουμε να διορθώσουμε. Γιατί εκεί ακριβώς έρχεται και ενώνεται η υποχρέωση της πολιτείας να παρεμβαίνει ανακουφιστικά βραχυπρόθεσμα και να μπορέσει να στηρίξει τους αγρότες με τις γρήγορες αποζημιώσεις, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, τα σπίτια που υπέστησαν», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων τότε ο κ. Μητσοτάκης. Τρία χρόνια μετά, η Καρδίτσα βούλιαξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ