5. Kitcho Arashiyama Honten
Εμφανίζεται ως ένα από τα κορυφαία μέρη που επισκέφτηκαν οι τουρίστες μετά την πανδημία, καθώς προσφέρει τέσσερα εξαιρετικά μενού, το καθένα από τα οποία έρχεται με διαφορετικό επίπεδο χλιδής. Ένα μεμονωμένο γεύμα συνοδεύεται από σασίμι, τουρσιά, σούπα, ρύζι στον ατμό, ένα κυρίως και ένα συνοδευτικό γλυκό, πράσινο τσάι και φρούτα- το κόστος του μενού κυμαίνεται από μπορεί να φτάσει τα 820 δολάρια συμπεριλαμβανομένων των φόρων και των tips.
4. Masa, Manhattan New York
Σύμφωνα με τον διάσημο σεφ του, Masa Takayama, το κάθε πιάτο πρέπει να είναι λιτό και κάθε του γεύση πρέπει να είναι διακριτή. Είναι από τα καλύτερα εστιατόρια θαλασσινών στον κόσμο και θα πληρώσετε 950 δολάρια για το tasting menu του.
3. Ultraviolet, Shanghai
Με μόλις 1.400 δολάρια το άτομο θα απολαύσετε 20 πιάτα με συνοδεία μουσικής, βίντεο και αλλαγές θερμοκρασίας του χώρου που ταιριάζουν με το μενού. Κάτι παρόμοιο στο 180 ευρώ το άτομο είναι το All Senses στη Γλυφάδα.
2. Sublimotion, Ibiza
Το ίδιο ακριβώς concept με το γνήσιο Ultraviolet έχουν αντιγράψει στην Ίμπιζα και το μενού εκεί κοστίζει 1.673 δολάρια το άτομο για μόλις 13 πιάτα.