Ο Έβρος καίγεται και τα ΜΜΕ της Αθήνας «χτενίζονται»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για έκτη ημέρα σήμερα, Πέμπτη 24 Αυγούστου, παρακολουθούμε στον Έβρο τα μέρη που αγαπήσαμε να εξαφανίζονται από τον χάρτη, τα σπίτια που μεγαλώσαμε να καίγονται, τις αναμνήσεις μας να γίνονται στάχτη και τα ΜΜΕ της Αθήνας να «χτενίζονται».

Ηθικολόγοι «δημοσιογράφοι» και αθηναίοι πολιτικοί χάθηκαν στα 800χλμ φαίνεται και βρέθηκαν μετά από τρεις ημέρες στον άνετο και ασφαλή καναπέ να κουνάν το δάχτυλο στους κατοίκους του Έβρου, που από την πρώτη στιγμή κατέβηκαν στα πύρινα μέτωπα, πήραν τα τρακτέρ να οργώσουν και έμειναν στο χωριό που εκκενώθηκε να τα βάλουν με το τέρας της φωτιάς.

Περιστατικά ρατσιστικής βίας καταγγέλουν με οργή, τόση οργή που δεν έμεινε ψίχουλο για τα 720.000 στρέμματα που έγιναν στάχτη, τις 200 καμένες κυψέλες, τα περισσότερα από 1.200 κτηνοτροφικά ζώα που κάηκαν, τα πάνω από 50.000 καμένα ελαιόδεντρα, τα 40 σπιτικά που έγιναν φαντάσματα και τους 14.300 κατατρεγμένους κατοίκους, που ξεσπιτώθηκαν άρον-άρον για να γλιτώσουν από τις πύλες της κολάσεως, που έφθασαν μέχρι το κατώφλι τους.

Αυτά όμως δεν τα λένε, δεν τα δείχνουν!

Αυτά τα ξέρω μόνο εγώ και εσύ, που μείναμε να ψάχνουμε στα αποκαΐδια τα μέρη που μεγαλώσαμε και αγαπήσαμε

Ναι, η ανθρώπινη ζωή είναι πιο σημαντική, ναι χάθηκαν 26 ψυχές, τι γίνεται όμως με τους 87.900 ζωντανούς που έμειναν με τις στάχτες, να εισπνέουν την τοξικότητα της σάπιας κοινωνίας;

Αν νομίζετε ότι το βασικό πρόβλημα αυτήν τη στιγμή είναι ο επιχειρηματίας από την Αλεξανδρούπολη, τότε το πρόβλημα είστε εσείς οι ίδιοι, που διχάζετε την κοινωνία σε στρατόπεδα. Ο εχθρός είναι κοινός, αμείλικτος και ακούει στο όνομα «επιτελικό κράτος».

Η αλληλεγγύη και η ενότητα θα βοηθούσε περισσότερο αυτή την ώρα και αυτό έρχεται από εμάς που πονάμε και πενθούμε.

Αν όντως ενδιαφέρεστε για τον άνθρωπο, δείξτε το ελάχιστο ενδιαφέρον και για τους ζωντανούς που έμειναν πίσω, γιατί η κυβέρνηση τους έχει ξεγραμμένους.

Μια κυβέρνηση άφαντη και ανύπαρκτη, με ελάχιστη εκπροσώπηση στο μέτωπο και δίχως επίσημη ανακοίνωση -έξι ημέρες τώρα- για τη βιβλική καταστροφή του Έβρου.

Περιμένει την κρίση να περάσει και να ξεχαστεί στον χρόνο, για να έρθει πάλι και να διεκδικήσει ψήφους. Να τάξει, να τάξει και να χτυπήσει στην πλάτη τον «περήφανο» Ακρίτα, που όμως αυτήν τη φορά θα τον βρει δίχως σπίτι, μαντρί και μελίσσια.

«Έχω τη δυνατότητα να είμαι υποψήφιος σε τρεις εκλογικές περιφέρειες και επιλέγω να είμαι υποψήφιος στον Έβρο για λόγους συμβολικούς, αλλά και για λόγους ουσιαστικούς. Ο Έβρος βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των μεγάλων εθνικών προκλήσεων, που αντιμετωπίσαμε αλλά και στην πρώτη γραμμή των αναπτυξιακών προκλήσεων και ευκαιριών που ξετυλίγονται μπροστά μας. Η υποψηφιότητά μου εδώ στον Έβρο πιστεύω, ότι στέλνει τη δική της ξεχωριστή σημασία και είναι ενδεικτική της προσοχής που προσωπικά αποδίδω σε ολόκληρη την Περιφέρεια ΑΜΘ, αλλά και ειδικά στον ακριτικό Έβρο» ανακοίνωνε εθνικά υπερήφανος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επτά μήνες πριν.

Που είναι όμως τώρα ο Πρωθυπουργός; Τώρα είναι απασχολημένος με την συνάντηση Ζελένσκι και ετοιμάζεται να στείλει νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Αέρας κοπανιστός λοιπόν, που έγινε μποφόρ και κατέκαψε τον τόπο μας!

Δείτε το στιγμιότυπο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, με τον αγανακτισμένο κάτοικο Αλεξανδρούπολης που τα βάζει με ΜΜΕ της Αθήνας:

Μαρία Γαβριηλίδη

e-evros.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ