Κάθε πέρσι και καλύτερα θα μπορούσε να σχολιάσει κανείς για το Φεστιβάλ Άρδα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 26 ως τις 30 Ιουλίου. Το πρόγραμμα που ανακοίνωσαν οι διοργανωτές δεν θυμίζει σε τίποτα το φεστιβάλ που αγάπησε και στήριξε πολύς κόσμος, ιδιαίτερα στα τέλη του ’90 και αρχές του 2000. Τα τελευταία χρόνια κυριαρχούν καλλιτέχνες της λαϊκής και λαϊκοπόπ μουσικής, χωρίς να υπάρχει χώρος, ως φαίνεται, για πιο έντεχνες και ροκ καταστάσεις, με τις οποίες είχε κάποτε ταυτιστεί το εν λόγω Φεστιβάλ.
Στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης στο facebook, τα περισσότερα σχόλια στην ανάρτηση ανακοίνωσης του προγράμματος ήταν αρνητικά. Δείτε ενδεικτικά ορισμένα από αυτά:
-Κάθε πέρυσι και καλύτερα … Το βαρέλι δεν έχει πάτο , τελικά!!!
-Νομίζω πως αξίζει πολύ περισσότερο στο Τυχερό..
-Κάποτε ήταν καλά..Τα τελευταία χρόνια έχει καταντήσει μπουζουκερί..Κρίμα
– Άκρως φεστιβαλικό το πρόγραμμα και φέτος 😂😂😂 Είστε για γέλια και για κλάματα
– Απο Ξύλινα σπαθιά, Τρύπες, Παπαζογλου, Θανάση Παπακωνσταντίνου, magic de spell, ενδελέχεια και παρα πολλούς ακόμα καταφεραμε και το καταντησαμε μπουζούκια….
– Από ροκ συναυλίες το έκαναν μπουζούκια live…έλεος ..καλοί κ αυτοί αλλά βάλτε κ μια ροκ βραδιά!!
-Ίσως το χειρότερο πρόγραμμα που έχει βγει στα χρονικά του festival!!!
-Το χειροτερο προγραμμα ολων των εποχων!!!!
-Έχετε το πιο όμορφο μέρος για φεστιβάλ στην Ελλάδα…στα 10-30 χλμ είναι Τουρκία Βουλγαρία… φέρνετε ότι να ναι ονόματα και τα ανακοινώνεται κιόλας 2-3 βδομάδες πριν την έναρξη…πέρα από τους μόνιμους κατοίκους του βόρειου Έβρου και τους μετανάστες της Γερμανίας που θα ρθουν διακοπές μην περιμένετε κάποιον άλλον από την υπόλοιπη Ελλάδα για κατασκηνωτή κτλ…
– Μόνο οι Locomondo θυμίζουν κάτι απ τον παλιό φημισμένο Αρδα. Οι διοργανωτές πρέπει να κατανοήσουν ότι τα φεστιβάλ μουσικής στη φύση, όπως ο Αρδας, στηρίζονται στους κατασκηνωτες. Οι φυσιολάτρες κατασκηνωτες συνήθως η μουσική που ακούνε είναι ροκ, έντεχνο και ηλεκτρονική μουσική. Κάποτε ο Αρδας ήταν το γεγονός του καλοκαιριού στην ευρύτερη περιοχή και έδινε ζωή στις Καστανιές και όχι μόνο. Από τότε που έγινε μπιζνα, χάθηκε η αίγλη του. Υπήρχαν διάφορες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια όλης της μέρας πχ Μπιτς βολλευ, μότο κρος, ιππασία, δραστηριότητες στο ποτάμι κ.α. Υπηρχε η νησίδα για after με ρεμπέτικα, έθνικ σχήματα (για να προσελκύσουν τους γείτονες Βούλγαρους και Τουρκους) και πάρτι με ηλεκτρονική μουσική. Αυτές οι δραστηριότητες μάζευαν κατασκηνωτες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και υπήρχε καλός τζίρος για όλους, καθώς ο κατασκηνωτης θα ξοδέψει τουλάχιστον 50 ευρώ την ημέρα. Τώρα θα πάνε μόνο για τη συναυλία επιλεκτηκα οι ντόπιοι αφού το εισητηριο είναι ακριβό για να πας κάθε μέρα. Παλιά ήταν φθηνή η είσοδος και ξοδεύες μέσα χωρίς να το καταλαβαίνεις.