Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Μανιτάρια καπνού πάνω από τη Σεβαστούπολη- Επίθεση από σμήνος ουκρανικών καμικάζι drones

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επίθεση στην αποθήκη πετρελαίου του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κοντά στη Σεβαστούπολη πραγματοποιήθηκε από ένα σμήνος drones καμικάζι τριών ομάδων των 10 drones Mugin-5 που απογειώθηκαν από την περιοχή της Οδησσού πέρα ​​από τη Μαύρη Θάλασσα και

χτύπησαν τα ξημερώματα γύρω στις τέσσερις το πρωί.

Τέσσερις δεξαμενές πετρελαίου καταστράφηκαν στην επίθεση και η πρόσκρουση άναψε μια φλόγα που φώτισε ολόκληρη τη Σεβαστούπολη.

Ρωσικές μονάδες ηλεκτρονικής προστασίας «Κρασούχ» κατέρριψαν 4 drones, ενώ ένα καταρρίφθηκε από το υβριδικό σύστημα αεράμυνας Παντσίρ S-1.

Αυτή η ουκρανική επίθεση θεωρείται μια από τις πιο σφοδρές μετά τις 6 Οκτωβρίου 2022, όταν πραγματοποιήθηκε μια θεαματική επίθεση στη γέφυρα του Κερτς, η οποία υπέστη σοβαρές ζημιές. Και τότε, όπως και τώρα, στόχος ήταν τα καύσιμα για τον ρωσικό στρατό, με τη διαφορά ότι τότε η επίθεση έγινε σε βυτιοφόρα καυσίμων στη σιδηροδρομική διάβαση που διέσχιζε τη γέφυρα.

1


Οι πυροσβέστες ακόμα δεν κατάφεραν να ελέγξουν τη φωτιά, ενώ στην κατάσβεσή της συμμετείχε και η πυροσβεστική αμαξοστοιχία των Ρωσικών Σιδηροδρόμων.  Αργότερα αναφέρθηκε ότι η φωτιά αναμένεται να ελεγχθεί γύρω στις 18:00 τοπική ώρα.

Τα drones Kamikaze Mugin είναι κινεζικά εμπορικά drones που αγόρασε η Ουκρανία και τροποποιήθηκαν από εμπορικές αποστολές αναγνώρισης σε drones καμικάζι, τα οποία έχουν ήδη συμμετάσχει αρκετές φορές σε επιθέσεις στην Κριμαία και τη Σεβαστούπολη.

 

Η τιμή της εμπορικής έκδοσης αυτού του κινεζικού drone είναι 15.000 δολάρια. 

 Τα drones Mugin-5 μπορούν να αγοραστούν διαδικτυακά από την «Alibaba drones» και είναι διαθέσιμα σε όποιον επιθυμεί να πληρώσει 15.000 δολάρια για αυτά. Πωλούνται επίσης στο Taobao στην ίδια τιμή.

BSC Happy Portal 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ