Τα brownies στην «αθώα» εκδοχή τους, ιδανικά ακόμη και για περιόδους νηστείας!
Υλικά:
150γρ. ταχίνι
150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150γρ. ζάχαρη μαύρη
150γρ. χυμό πορτοκαλιού
1 σφηνάκι ρούμι ή λικέρ πορτοκαλιού (π.χ. Cointreau, Grand Marnier)
125γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
1 κουτ. σούπας κανέλα
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροαλεσμένα
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε με μια σπάτουλα το ταχίνι με τον χυμό πορτοκαλιού και το ρούμι. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά.
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και τα προσθέτετε στο μίγμα. Προσθέτετε τέλος τα καρύδια.
Σκεπάζετε ένα τετράγωνο ταψί με λαδόκολλα και ρίχνετε μέσα το μίγμα. Ισιώνετε την επιφάνειά του.
Ψήνετε το brownie στο φούρνο για 15-20 λεπτά. Όταν κρυώσει το πασπαλίζετε αν θέλετε με άχνη ζάχαρη.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη – Food styling: Αντωνία Κατή
Σιμόνη Καφίρη
olivemagazine