Τα κάθε είδους αρπακτικά-funds οχυρώνονται με ένα ισχυρό νομικό οπλοστάσιο προκειμένου ανεμπόδιστα να προβούν σε μία άνευ προηγουμένου άγρια και ληστρική αρπαγή της περιουσίας των πολιτών
. Η Πολιτική και Οικονομική Αναλύτρια Ιωάννα Λιούτα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του europe1 με την Βασιλική Πολίτου.
Η απόφαση του Αρείου Πάγου (59 υπέρ, 6 κατά) δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων (servicers) να βγάζουν σε πλειστηριασμό πρώτες κατοικίες και να προχωρούν σε πράξεις εκτέλεσης ως δικαιούχοι διάδικοι εκ μέρους των funds.
Τα funds έχουν στην κατοχή τους ένα χαρτοφυλάκιο ληξιπρόθεσμων δανείων ύψους 86 δισ ευρώ. Από αυτά τα στεγαστικά δάνεια είναι 23,9 δισ, ενώ τα «κόκκινα» καταναλωτικά ανέρχονται σε 16,6 δισ.ευρώ. Μέσω των πλειστηριασμών, τα funds έχουν ήδη κερδίσει 18,7 δις.
Ανάπτυξη
Το Κυβερνητικό Επιτελείο πανηγυρίζει για τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας και αναφέρεται στην αύξηση του ΑΕΠ. Μόνο που αυξάνεται το ονομαστικό ΑΕΠ (στις τρέχουσες τιμές) λόγω των ανατιμήσεων των προϊόντων και όχι το καθαρό ΑΕΠ (σταθερές τιμές) που αυξάνεται μόνο όταν αυξάνονται οι παραγόμενες ποσότητες αγαθών και όχι οι τιμές τους.
Διατείνεται ότι μειώνεται το δημόσιο χρέος .Μόνο που το δημόσιο χρέος μειώνεται πλασματικά, ως λόγος,ως ποσοστό του ΑΕΠ, διότι αυξάνεται ο παρονομαστής του λόγου χρέους – ΑΕΠ, λόγω πληθωρισμού και τα χρέη παραμένουν και αυξάνονται.
Έμμεσοι φόροι
Οι αυξημένοι έμμεσοι φόροι στην χώρα μας επιβαρύνουν τις τιμές των προϊόντων και δεν φαίνεται να αλλάζει αυτό.
Στην Ελλάδα σε βασικά είδη διατροφής ο ΦΠΑ είναι στο 13%, όταν σε άλλες χώρες , όπως για παράδειγμα στην Ισπανία είναι 10% και 4% για ορισμένα είδη, στη Γερμανία 7%, στη Βουλγαρία 9%, στο Λουξεμβούργο 8%, στην Ολλανδία 9%, στην Εσθονία 9%, στη Γαλλία 5,5 και 10% και στην Ιταλία 5% και 10%.