Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Ο Γκουτιέρες οφείλει τώρα να επιστρέψει πίσω την επιστολή Τουρκίας – Λιβύης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεταδόθηκε αποστολή κοινής επιστολής Τουρκίας Λιβύης στον ΟΗΕ με θέμα (τί άλλο;) την αναμεταξύ τους διανομή θάλασσας που δεν είναι δική τους. Η εν λόγω επιστολή εκτιμάται πως θα παραληφθεί από τον, προ πολλού ανύπαρκτο, γνωστό και μή εξαιρετέο ΓΓ Γκουτιέρες διά τα ….καθε αυτόν;

Ποια είναι αυτά; Η σημερινή ηγεσία της Λιβύης είναι πλέον εκτός επίσημων διεθνών αρμοδιοτήτων αφού η θητεία της
θεσμοθετείται λήξασα από τον διεθνή παράγοντα. Συνεπώς ο ΓΓ του οργανισμού οφείλει να την επιστρέψει με την παραλαβή, χαρακτηρίζοντας αυτή λίαν επιεικώς ως αβάσιμη σε οτιδήποτε σχετικό αυτή αναφέρεται.

Εμείς εδώ; Θα κινηθεί εγκαίρως το δικό μας ΥΠΕΞ, εφόσον το περιεχόμενο αυτής μας αφορά, ως προς τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, νά προλάβουμε μία νέα κατάσταση εξυφανθείσα βεβαιότατα από το παμπόνηρο Τούρκο, ή θα περιμένουμε πρώτα να …αναρτηθεί και μετά βλέπουμε; Θα είναι αφελής όποιος πιστέψει ότι η επίμαχη επιστολή αποστέλλεται άνευ προσυνεννόησης αποστολέα με παραλήπτη. Συνεπώς η αποστολή υπενθύμισης στον ΟΗΕ ότι στην Λιβύη δεν υπάρχει κανένας αρμόδιος που να αλληλογραφεί επί διεθνών θεμάτων, είναι ένα πρέπει, εάν και εφόσον ο Γκουτιέρες το έχει «ξεχάσει».

Ο ψευδοπρωθυπουργός στην Τρίπολη της Λιβύης προσωρινός βαλτός των τουρκικών επιδιώξεων, εκπροσωπεί πια μόνον τον εαυτό του. Υπάρχει και Ευρωπαϊκή τοποθέτηση επ αυτού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ