Βασίλης Μάγγος: Ο Εισαγγελέας προσπαθεί να κουκουλούσει την υπόθεση καταγγέλλει ο πατέρας του (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για σήμερα έχει οριστεί η δίκη στα Δικαστήρια του Βόλου, για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου, ενώ ήδη πραγματοποιείται παράλληλη συγκέντρωση υποστήριξης στην οικογένεια, συμπολιτών και μελών φορέων και συλλογικοτήτων, με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στον περιβάλλοντα χώρο.

%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7 %CE%9C%CE%AC%CE%B3%CE%B3%CE%BF%CF%85 1

Η συγκέντρωση βρίσκεται σε εξέλιξη έξω από τα δικαστήρια του Βόλου με αφορμή την δίκη των τριών αστυνομικών που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγο, ενώ η υπόθεση είναι πιθανό να μην εκδικαστεί , καθώς είναι τελευταία στο πινάκιο.

%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7 %CE%9C%CE%AC%CE%B3%CE%B3%CE%BF%CF%85 3

Από νωρίς το πρωί, έξω από τα δικαστήρια έχουν βρεθεί δεκάδες διαδηλωτές αλλά και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων.

%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7 %CE%9C%CE%AC%CE%B3%CE%B3%CE%BF%CF%85 4

Στις 14 Ιουνίου του 2020, ο Βασίλης Μάγγος, που ήταν ένας πολιτικοποιημένος και ενεργός στα κοινωνικά κινήματα νέος άνθρωπος, περνούσε έξω από το δικαστικό μέγαρο του Βόλου.

Στο σημείο υπήρχαν συγκεντρωμένα άτομα, καθώς είχαν πραγματοποιηθεί συλλήψεις την προηγούμενη μέρα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την εταιρεία Lafarge. Ο Βασίλης ήθελε να ενωθεί μαζί τους αλλά δεν πρόλαβε, αφού καθ’ υπόδειξη ενός άνδρα της ασφάλειας, μια διμοιρία των ΜΑΤ και τρεις αστυνομικοί της ΟΠΚΕ τρέχοντας έπεσαν πάνω του κι άρχισαν να τον ξυλοκοπούν.

Αύριο Παρασκευή λοιπόν στις 9:00 στα Δικαστήρια του Βόλου, εκδικάζεται μία υπόθεση πασίγνωστη, όχι μόνο στον Βόλο αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδος.

«Χτυπήθηκε και βασανίστηκε αναίτια έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου μπροστά στα μάτια της δικαιοσύνης στις 14 Ιουνίου του 2020. Συνέπεια της κακοποίησης του ήταν σπασμένα πλευρά και ψυχική κατάρρευση ένας συνδυασμός που τον οδήγησε στον θάνατο. Αντί να είναι 8 κατηγορούμενοι, απαλλάσσονται οι 5 και μένουν μόνο 3, παραπέμπονται για δικάσιμο αύριο. Ο Εισαγγελέας μετατρέπει εμάς τους γονείς από κατήγορους σε απλούς μάρτυρες σε μια ανούσια διαδικασία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου.

Ο Πατέρας του καταγγέλλει κουκούλωμα της υπόθεσης

Οπως καταγγέλλει ο πατέρας, παρά τη μήνυση, η οποία δείχνει ότι οι υπεύθυνοι αστυνομικοί είναι οκτώ και ότι οι πράξεις τους είναι κακουργηματικές. Δεν θα εκδικαστεί, όμως, επειδή ο εισαγγελέας και άσκησε μια αστεία και αστήριχτη ποινική δίωξη ως προς τα νομικά της επιχειρήματα και κατηγορεί μόνο τρεις από τους οκτώ αστυνομικούς, μόνο για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Οπως λέει ο πατέρας, σαν να μας λένε ότι επτά σπασμένα πλευρά, μια θλάση στο συκώτι και μια θλάση στη χολή δεν ήταν τίποτα απολύτως

https://www.youtube.com/watch?v=1NW1OgAcWHQ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ