Θάβουν τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να μη λογοδοτήσει για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων προσπαθεί με νύχια και με δόντια η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ξεπερνώντας πλέον κάθε όριο λογικής. Εν όψει και της κατάθεσης των πορισματικών θέσεων των κομμάτων στην Εξεταστική την προσεχή Δευτέρα, η Ν.Δ. θα επιδιώξει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, να κρατήσει το πόρισμα της Εξεταστικής απόρρητο!

Μάλιστα, φαίνεται πως ζητήθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταθέσουν τις θέσεις τους με στικάκι και όχι μέσω mail, προκειμένου να μην κινδυνεύσει το απόρρητο. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ν.Δ. εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο η συζήτηση του πορίσματος στην Ολομέλεια να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στα κοινοβουλευτικά χρονικά. Πώς θα το πράξει αυτό η πλειοψηφία; Θα κάνει χρήση ενός ξεχασμένου άρθρου του Κανονισμού της Βουλής (άρθρο 57), το οποίο ορίζει πως μπορεί να γίνει μυστική συζήτηση στην Ολομέλεια ύστερα από πρόταση 15 βουλευτών.

Οι νέες πρωτοφανείς κινήσεις της Ν.Δ., προκειμένου να μην πέσει φως στην υπόθεση των υποκλοπών, προκάλεσαν την οξεία αντίδραση της αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να τονίζει πως «ο σχεδιασμός Μητσοτάκη για μυστική συνεδρίαση της Ολομέλειας αποτελεί ακραία και πρωτοφανή μεθόδευση φίμωσης των Ελλήνων βουλευτών, που δεν έχει τολμήσει κανείς στη Μεταπολίτευση». Το δε ΠΑΣΟΚ σχολίασε πως «επιχειρούν να κρατήσουν μυστικό ακόμη και το πόρισμα των κομμάτων. Σκοτάδι παντού!».

Την ίδια ώρα, το ΚΚΕ καταγγέλλει τη «σχεδιαζόμενη μεθόδευση» της κυβέρνησης για να μη δημοσιοποιηθούν τα πορίσματα, ξεκαθαρίζοντας πως θα δώσει κανονικά στη δημοσιότητα το πόρισμά του. Ερωτηθείς πάντως για την καταγγελία του ΚΚΕ ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε πως υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο που διέπει τον τρόπο συζητήσεων οι οποίες αφορούν τη λειτουργία μυστικών υπηρεσιών, και αυτό ακολουθείται εν προκειμένω. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν εντός των επόμενων ωρών, καθώς δεν θεωρείται απίθανο η πλειοψηφία να αναθεωρήσει τη στάση της, λόγω των έντονων αντιδράσεων. Τα πορίσματα των κομμάτων θα παραδοθούν στο προεδρείο της επιτροπής τη Δευτέρα, ενώ την Πέμπτη η Εξεταστική θα συνεδριάσει για τελευταία φορά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ