Να φανούμε έτοιμοι και ώριμοι για να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που θα μας εντάξει σε αναπτυξιακή τροχιά…
«Το τέλος και επίσημα της εποπτείας για την Ελλάδα, που ήρθε από την οδυνηρή για όλους μας μνημονιακή εποχή δέκα και πλέον ετών, σηματοδοτεί τώρα μια νέα αναπτυξιακή τροχιά χωρίς τις επιτηρήσεις που έβαλαν «φρένο» σε επενδυτικές και άλλες οικονομικές πρωτοβουλίες.
Σε αυτή την ιδιαίτερη «κρίσιμη καμπή» η Ηλεία μας πρέπει να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα εισόδου σε μια τέτοια αναπτυξιακή τροχιά. Αρκεί να δείξει έτοιμη και ώριμη να διεκδικήσει και να «κερδίσει» κάθε της βήμα που θα την πάει μπροστά με το ανάλογο αποτέλεσμα…»
Αυτό επισημαίνει με δήλωσή της η Υποψήφια Βουλευτής της ΝΔ Άννα Βλαγκούλη η οποία προσθέτει ακόμα, ότι ανοίγεται η «ευκαιρία» έργων και παρεμβάσεων για υποδομές στον αγροτικό, τουριστικό, επιχειρηματικό και μεταφορικό τομέα.
«Οφείλουμε ωστόσο να δούμε πιο προσεχτικά, ζητήματα που έχουν σχέση με τα προγράμματα Ανασυγκρότησης του Νομού και ιδιαίτερα περιοχών που έχουν υποστεί την καταστροφή εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων. Επίσης να εστιάσουμε ιδιαίτερα στην μετεξέλιξη του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα που σήμερα, με τα γνωστά και αξεπέραστα προβλήματα συρρικνώνεται ανησυχητικά.
Να επαναπροσδιορίσουμε δε, την τακτική μας για τους μεγάλους στόχους που θα μας συνδέσουν με τον παγκόσμιο «τουριστικό χάρτη» όχι μόνο σε σχέση με την Αρχαία Ολυμπία που δικαίως αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» για τις διεκδικήσεις μας, αλλά και με τους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους όπως την Αρχαία Ήλιδα, τον Επικούριο Απόλλωνα, την Αρχαία Σαμία κλπ.
Όπως ακόμη να αποδώσουμε τη μέγιστη σημασία στο πλεονέκτημα των σπάνιων περιβαλλοντικών συστημάτων αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το εκπληκτικό μήκος των ακτών μας, που δυστυχώς στερούνται οργανωμένης τουριστικής και κατ΄ επέκταση οικονομικής εκμετάλλευσης προς όφελος των κατοίκων της Ηλείας.
Τέλος πιστεύω ότι πολλά πράγματα μπορεί να μας δώσει στο άμεσο μέλλον το Ταμείο Ανάκαμψης μέσω του οποίου η περιοχή μας μπαίνει σε θέση προτεραιότητας για έργα και παρεμβάσεις, που θα αλλάξουν «βελτιωτικά» την αναπτυξιακή φυσιογνωμία του τόπου μας κυρίως για την παραλιακή χωροθέτηση μεταξύ Κυλλήνης και Κατακόλου και την δημιουργία συνθηκών περαιτέρω συγκροτημένων σχεδιασμών».