Τα μεροκάματα του τρόμου δεν έχουν τέλος: Ξυλοδαρμός νοσηλεύτριας από ασθενή στο Άσυλο Ανιάτων Πατρών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκκληση να παρέμβει η διοίκηση του Άσυλου Ανιάτων Πατρών κάνουν οι εργαζόμενοι της δομής, μετά την άγρια επίθεση που δέχθηκε μια νοσηλεύτρια από τρόφιμο με πολλά ψυχιατρικά προβλήματα. Η γυναίκα έχει υποστεί σωματικές κακώσεις.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, αντιμετωπίζουν φασαρίες κάθε μέρα, χωρίς να λαμβάνουν απάντηση όταν ρωτούν «γιατί βρίσκεται παράνομα στο Ίδρυμα ένας τέτοιος τρόφιμος», καθώς σύμφωνα με το καταστατικό της δομής δεν μπορούν να νοσηλεύονται εκεί ψυχιατρικά περιστατικά.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι υπόλοιποι τρόφιμοι κινδυνεύουν από αυτά τα περιστατικά.

«Η δομή γίνεται στην κυριολεξία άνω κάτω. Η βίαιη και επιθετική συμπεριφορά του εν λόγω ασθενή, είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί σωματικές κακώσεις νοσηλεύτρια νυχτερινής βάρδιας. Οι συνθήκες εργασίας των συναδέλφων είναι τραγικά επικίνδυνες. Τα μεροκάματα του τρόμου δεν έχουν τέλος, αφού και οι ελλείψεις προσωπικού είναι τραγικές και έρχονται με την σειρά τους να προστεθούν στο ήδη βεβαρημένο κλήμα που επικρατεί. Ο χώρος του Ασύλου Ανιάτων, δεν πρέπει να φιλοξενεί ψυχιατρικά περιστατικά και η διοίκηση πρέπει και οφείλει να πράξει τα αυτονόητα άμεσα», είπε χαρακτηριστικά ένας εργαζόμενος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ