Εξαντλούνται τα αποθέματα αντιμονίου των ΗΠΑ – φόβοι για αδυναμία παραγωγής πυρομαχικών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το αντιμόνιο είναι υλικό (ημιμέταλλο) που χρησιμοποιείται για την παραγωγή πυρομαχικών. Φυσίγγια, οβίδες και ακόμη και ορισμένα στοιχεία πυρηνικών όπλων χρησιμοποιούν ή βασίζονται στο αντιμόνιο.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα αποθέματα αντιμονίου θα διαρκέσουν μόνο μέχρι το 2025, όπως γράφει το Defense News.

Το μεγάλο πρόβλημα συνίσταται στο γεγονός ότι οι κύριοι προμηθευτές ημιμετάλλων στον κόσμο είναι η Κίνα, το Βιετνάμ, η Ρωσία και το Τατζικιστάν. Φαίνεται ότι η στρατηγική της Ρωσίας έναντι του Τατζικιστάν τα τελευταία χρόνια, ειδικά έπειτα από την επικράτηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και την αποχώρηση των ΗΠΑ, είχε άλλη μία σκοπιμότητα που ελάχιστοι είχαν καταλάβει…

E9FE26AC 89BF 459A AFE9 412BC5A12AC9
Το δημοσίευμα του Defense News

Οι αμερικανικές αρχές ανησυχούν για τη στενή συνεργασία Μόσχας και Πεκίνου και αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους αγοράς αντιμονίου, σύμφωνα με το Defense News.

Την ίδια στιγμή πυκνώνουν οι φωνές εντός ΗΠΑ για αδυναμία της στρατιωτικής βιομηχανίας να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα συνεχή πακέτα στήριξης με αποστολή στρατιωτικού υλικού που αποφασίζει η κυβέρνηση Μπάιντεν, προκειμένου να ενισχύσει τον ουκρανικό στρατό.

9619FC71 B35B 4F1D 9B7D 5D04E8240BA0
Χάρτης με τα παγκόσμια κοιτάσματα αντιμονίου

Εάν το δημοσίευμα είναι αληθές, σύντομα θα δούμε τις πιέσεις για διπλωματική λύση στον πόλεμο Ουκρανίας να αυξάνονται.

Όσον αφορά τη χώρα μας υπάρχουν κοιτάσματα αντιμονίου στην Χίο και το Κιλκίς. Μάλλον ήρθε η ώρα επιτέλους να αξιοποιηθούν.

Δείτε ένα εξαιρετικό βίντεο για το θέμα:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ