Εισαγγελική έρευνα για τους “κοριούς” στο δημοσιογράφο Θ. Κουκάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν οι καταγγελίες για το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος της παραβίασης τηλεφωνικού απορρήτου και παρακολούθηση του τηλεφώνου του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργοπούλου, θα διενεργηθεί έρευνα για να διαπιστωθεί εάν και από ποια πρόσωπα έχει τελεστεί η αξιόποινη πράξη της παραβίασης τηλεφωνικού απορρήτου.

Την έρευνα θα διερευνήσει εισαγγελέας Πρωτοδικών.

Η προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε μετά από τις αποκαλύψεις του Reporters United σχετικά με την παρακολούθηση του κινητού του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Όπως έγραψε το Reporters United, ο δημοσιογράφος διαπίστωσε την Άνοιξη του 2020 προβλήματα στη λειτουργία του τηλεφώνου του.

Τότε πηγές αποκάλυψαν στο δημοσιογράφο την ύπαρξη απομαγνητοφωνήσεων προσωπικών τηλεφωνικών συνομιλιών του με ξένο δημοσιογράφο μεγάλης εφημερίδας του εξωτερικού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ΕΥΠ υπέκλεπτε τη συνομιλία του Έλληνα και του ξένου δημοσιογράφων.

«Εκείνες οι υποκλοπές αφορούν τηλεφωνήματα που έκανα περιμένοντας την κόρη μου να σχολάσει από το σχολείο της. Στις απομαγνητοφωνήσεις που είδα αναφέρεται συχνά η λέξη “ΑΚΑΤΑΛΗΠΤΟ” λόγω του ότι οι φωνές των παιδιών έκαναν αδύνατη την πλήρη κατανόηση των συνομιλιών μου», δήλωσε ο Θ Κουκάκης στο Reporters United.

Τον Αύγουστο του 2020 ο δημοσιογράφος κατέθεσε στην ΑΔΑΕ καταγγελία για να του γνωστοποιήσει αν παρακολουθούνται οι επικοινωνίες του σε δύο αριθμούς κινητών κι ένα σταθερό τηλέφωνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ