Τα τρία σενάρια για το πως πέθαναν τα τρια αγγελούδια στην Πατρα – Η παρέμβαση της Ματίνας Παγώνη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέες δηλώσεις για την υπόθεση των ξαφνικών θανάτων των τριών κοριτσιών από την Πάτρα έκανε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ο οποίος μάλιστα παρουσίασε και τα τρία επικρατέστερα σενάρια για το πώς έφυγαν από τη ζωή η Μαλένα, η Ίριδα και η Τζωρτζίνα.

Αρχικά ο κ.Λέων εξήγησε στο Mega γα τα όσα έχει υποστηρίξει περί ασφυκτικού θανάτου: «Οι γιατροί έχουμε μια συγκεκριμένη μεθοδολογία και όλα όσα λέμε πρέπει να τα στηρίζουμε σύμφωνα με τα διδάγματα της επιστήμης. Το μόνο που έκανα στην ανάρτησή μου ήταν να υποστηρίξω βιβλιογραφικά ένα από τα σενάρια που είναι πιθανό σε αυτή την υπόθεση και με το οποίο συνάδουν τα ευρήματα που έχουμε και είναι αυτό του ασφυκτικού θανάτου».

Και πρόσθεσε για τα όσα είναι υπό μελέτη: «Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι και η Τζωρτζίνα και το πρώτο παιδί είχαν νοσηλευτεί. Τα είχαν δει πολλοί συνάδελφοι. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι οι γιατροί διέγνωσαν τις νόσους που πραγματικά είχαν αυτά τα παιδιά. Έχουμε να μελετήσουμε συγκεκριμένα πράγματα. Έχουμε και δύο μικρές τραυματικές περιοχές, που έχουν σχέση με τη μύτη και το στόμα και στις δύο περιπτώσεις. Νομίζω ότι πρέπει και αυτές να συνεκτιμηθούν».

Τα τρία σενάρια

Ο Γρηγόρης Λέων βάσει των όσων έχει δει και εκτιμά, περιορίζει σε τρία τα πιθανά σενάρια για τους θανάτους των κοριτσιών του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου:

«Το ένα είναι το μεταβολικό σύνδρομο, το άλλο είναι κάποια τοξική αντίδραση και το τρίτο σενάριο είναι αυτό του ασφυκτικού θανάτου. Υπάρχουν 4 πραγματογνώμονες. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα κληθούν να δώσουν την επιστημονική τους εξήγηση», επεσήμανε ο ιατροδικαστής.

Και συμπλήρωσε ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας είναι το κλειδί στην υπόθεση: «Οι εξετάσεις του τρίτου παιδιού είναι σημαντικές. Για να πάρουμε το καλό σενάριο, ότι έχουμε παθολογικό υπόβαθρο σε 3 παιδιά της ίδιας οικογένειας, θα πρέπει η υπόθεση να ερευνηθεί και γενετικά. Αν βρούμε στο τρίτο παιδί κοινή πάθηση με τα άλλα δύο παιδιά θα πρέπει να γίνουν γενετικές εξετάσεις».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη έκανε ένα μικρό σχόλιο για το θέμα: «Υπάρχουν φάκελοι για τα παιδιά που έχουν νοσηλευτεί και στοιχεία. Κάθε γιατρός που έχει δει τους φακέλους νομίζω ότι έχει καταθέσει και θα διευκολύνει την υπόθεση. Υπάρχουν κάποια στοιχεία που πρέπει να αποδειχτούν ιατρικά το γιατί υπάρχουν και τι έχει γίνει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ