Το πρωτο που έκαναν οι απαγωγείς του επιχειρηματία μόλις πήραν τα λύτρα ήταν να αρχίσουν να τα ξοδεύουν. Σίγουροι πως δεν θα συλληφθούν ποτε έπεσαν αμεσως στα χέρια της αστυνομίας που τους εντόπισε να ξεσαλώνουν σε γνωστό κοσμικό εστιατόριο.
Εκει έφαγαν του σκασμού κάνοντας λογαριασμό 300 ευρω αλλα δεν προλαβαν να χωνέψουν καθως η αστυνομία εισεβαλε και τους πέρασε χειροπέδες.
Σύμφωνα με την Espresso, στη δικογραφία, που περιλαμβάνει 1.241 σελίδες, αποτυπώνεται η δράση των απαγωγέων του εμπόρου ανταλλακτικών αυτοκινήτων που όλοι γνώριζαν ως «ο king of parts». Ομως, ο 34χρονος Αλέξανδρος Μ. και η 39χρονη Χριστίνα Κ. με τον 41χρονο σύντροφό της Θεόδωρο Κ. καθώς και ένα ακόμη άτομο με το όνομα «Γ», όλοι ομογενείς με ελληνικές ταυτότητες, δεν ήταν μόνοι… Τουλάχιστον τρία ακόμη άτομα εμπλέκονται με περιφερειακούς ρόλους στην απαγωγή, ωστόσο δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη. Ο 34χρονος Αλέξανδρος Μ., πατέρας ενός παιδιού, που φέρεται ως «εγκέφαλος» της απαγωγής, ήταν ο μόνος μεταξύ των συλληφθέντων που απολογήθηκε προανακριτικά. Στο σπίτι του, στο Μενίδι, κατασχέθηκαν 300.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, μέρος από τα λύτρα που κατέβαλε η οικογένεια του Γιώργου Κυπαρίσση για να τον απελευθερώσουν. Ο 34χρονος, που είχε εκτίσει ποινές στις Φυλακές Τρικάλων και Δομοκού, ομολόγησε ότι στοχοποίησε τον επιχειρηματία από αναρτήσεις του στο Instagram!
«Βγήκα από τη φυλακή τον Ιούλιο του 2020 όπου εξέτια ποινές για ληστείες. Από τότε δεν κατάφερα να βρω μια δουλειά και χρήματα. Ετσι, αποφάσισα στο τέλος του 2021 να σχεδιάσω την απαγωγή. Εβλεπα (σ.σ.: στα social) ότι έκανε “ζωή”. Είχε ακριβά αυτοκίνητα και είχε πολύ χρήμα. Εδειχνε να έχει λεφτά και μπορούσε να μας πληρώσει τα χρήματα που χρειαζόμασταν» φέρεται ότι ομολόγησε, μεταξύ άλλων, αποδεχόμενος τον οργανωτικό του ρόλο στην απαγωγή.
Την περίοδο 2010 – 2012 ο Α.Μ. συμμετείχε σε 30μελή συμμορία που διέπραττε ληστείες με καλάσνικοφ σε τράπεζες και ανατίναζε ΑΤΜ στη βόρεια Ελλάδα, ενώ είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών, εμπλοκή σε διακίνηση όπλων, ναρκωτικών και εκβιάσεις. Στη δίκη του, το 2017, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης, είχε προσφερθεί να επιστρέψει μέρος των κλοπιμαίων για να έχει ευνοϊκή μεταχείριση. Το ζευγάρι κράτησε αρνητική στάση στην προανάκριση και επιφυλάχθηκε να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή. Ο 41χρονος Θεόδωρος Κ. είχε γνωρίσει τον Αλέξανδρο Μ. στις Φυλακές Δομοκού όπου εξέτιε ποινή για ληστείες, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων. Η 39χρονη ομογενής σύντροφός του Χριστίνα Κ., με την οποία διατηρούν μαζί επιχείρηση ενδυμάτων στη δυτική Αττική, είχε απασχολήσει για παράβαση του νόμου περί όπλων και δεν έχει αποδεχθεί τις κατηγορίες που της αποδίδονται.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από τις νόμιμες συνακροάσεις και τα πειστήρια η 39χρονη Χριστίνα Κ. είχε γίνει «σκιά» του Γιώργου Κυπαρίσση, παρακολουθούσε τις αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα, είχε προμηθεύσει τους απαγωγείς με κινητά τηλέφωνα, κάρτες χρόνου ομιλίας και οχήματα. και φέρεται να ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τα λύτρα.
Ο Γιώργος Κυπαρίσσης απελευθερώθηκε λίγο πριν από τις 8 το πρωί της Παρασκευής κοντά στα βασιλικά κτήματα στο Τατόι. Περπάτησε και σταμάτησε περαστικό, από τον οποίο ζήτησε το κινητό του για να ενημερώσει τον αδελφό του. Εφτασε στο σπίτι του με ταξί και στη συνέχεια έδωσε πολύωρη κατάθεση στην Ασφάλεια, στην οποία ανέφερε ότι οι δράστες παρίσταναν τους αστυνομικούς.
«Μου είπαν “κατέβα κάτω”, μου πέρασαν χειροπέδες, μου φόρεσαν κουκούλα και με έβαλαν μέσα σε αυτοκίνητο… Ημουν σε ένα δωμάτιο. Δεν ξέρω πόσα άτομα ήταν μαζί μου, είναι σοκ όλη η φάση. Προσπαθώ να το διαχειριστώ…» επισήμανε και πρόσθεσε ότι οι απαγωγείς δεν του έδιναν καθημερινά φαγητό, τον χτυπούσαν και έχει σπασμένα δόντια, ενώ απειλούσαν ότι θα τον σκοτώσουν.Οι απαγωγείς είχαν ξυρίσει τον 40χρονο ώστε στους χώρους που τον κρατούσαν να μη βρεθεί DNA του.
Οι απαγωγείς που είχαν σχεδιάσει και είχαν οργανώσει την αρπαγή του 40χρονου Γιώργου Κυπαρίσση και τον κρατούσαν όμηρο για 66 ημέρες πέτυχαν τον σκοπό τους να εισπράξουν λύτρα ύψους 800.000 ευρώ. Εκείνο που δεν υπολόγισαν ήταν ότι σε λιγότερο από 24 ώρες από την απελευθέρωση του εμπόρου ανταλλακτικών θα έπεφταν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.
Ωστόσο, στην υπόθεση υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες. Ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για να εντοπιστούν τα δυο κρησφύγετα όπου κρατήθηκε ο 40χρονος, αλλά και για να ταυτοποιηθούν τα υπόλοιπα τρία με τέσσερα άτομα που είχαν περιφερειακό ρόλο στην απαγωγή. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα ένα άτομο που ακούει στο όνομα «Γ», το οποίο αναζητείται. Ωστόσο, έχει προκύψει και η εμπλοκή τουλάχιστον τριών ακόμη ατόμων που παραμένουν άγνωστα. Παράλληλα, δεν έχουν εντοπιστεί περίπου 500.000 ευρώ από τα λύτρα που κατέβαλε η οικογένεια Κυπαρίσση.
Ενα στοιχείο που οι αστυνομικοί δεν είχαν αφήσει να διαρρεύσει κατά τις έρευνες ήταν ότι λίγες ημέρες μετά την αρπαγή του 40χρονου το βράδυ της 29ης Δεκεμβρίου 2021, κλιμάκιο της Ασφάλειας εντόπισε το όχημα σε μικρή απόσταση από το σημείο της απαγωγής του, στο Ντράφι της Παλλήνης. Είχαν αποκαλύψει μόνο τα καμένα οχήματα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.
Οι απαγωγείς έκαναν τις διαπραγματεύσεις με τον αδελφό και τη μητέρα του Γιώργου Κυπαρίσση. «Οταν βρείτε τα λεφτά, βγείτε στην τηλεόραση να το πείτε και θα σας ξαναπάρουμε» φέρεται ότι της είχαν πει. Στα μέσα Φεβρουαρίου οι αστυνομικοί είχαν στοχοποιήσει τους δράστες και συνέστησαν στη μητέρα να προχωρήσει σε δημόσια δήλωση, απευθύνοντάς τους έκκληση να επικοινωνήσουν και να δώσουν «απόδειξης ζωής» του 40χρονου. Η αντίστροφη μέτρηση για την απελευθέρωση του Γιώργου Κυπαρίσση είχε αρχίσει. Πλέον, οι τρεις συλληφθέντες αναζητούν δικηγόρο να τους εκπροσωπήσει, εν όψει της απολογίας τους, καθώς ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.