Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Κατά της Δύσης ο Ζελένσκι: «Είναι σαν να έχουν φύγει όλοι οι δυτικοί ηγέτες σήμερα»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αιχμή κατα του Κυριακου που την κοπάνισε;;

Στο νέο του διάγγελμα ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι τα έβαλε με τη Δύση:

«Το θράσος του επιτιθέμενου είναι ένα σαφές μήνυμα για τη Δύση ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν δεν είναι αρκετές. Δεν μπορεί κανείς να κρυφτεί από αυτή την πραγματικότητα. Δεν μπορεί να κρυφτεί από τις νέες δολοφονίες στην Ουκρανία. Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι αύριο θα βομβαρδίσει τις επιχειρήσεις μας στην αμυντική βιομηχανία. Οι περισσότερες από αυτές βρίσκονται στις πόλεις μας, με πολίτες τριγύρω. Είναι ένας φόνος, απλά ένας φόνος. Και δεν είδα κανέναν παγκόσμιο ηγέτη να αντιδρά σε αυτό σήμερα, κανέναν δυτικό πολιτικό. Σκεφτείτε το αίσθημα ατιμωρησίας που έχουν οι κατακτητές, που ανακοινώνουν τις θηριωδίες τους εκ των προτέρων! Όλα αυτά γιατί δεν υπάρχει αντίδραση. Ούτε λέξη. Είναι σαν να έχουν φύγει όλοι οι δυτικοί ηγέτες σήμερα. Ελπίζω να το προσέξουν τουλάχιστον αύριο και να αντιδράσουν σε αυτό».

Και απείλησε: «Θα τιμωρήσουμε όλους όσοι διέπραξαν θηριωδίες σε αυτόν τον πόλεμο. Θα βρούμε κάθε απόβρασμα που βομβάρδιζε τις πόλεις μας, τους ανθρώπους μας, που εκτόξευε τους πυραύλους, που έδινε τις εντολές. Δεν θα έχετε ένα ήσυχο μέρος σε αυτή τη γη – εκτός από τον τάφο».

Σύμφωνα με τα όσα είπε ακόμα ο Ζελένσκι, οι πόλεις Χάρκοβο, Χοστομέλ, Τσέρνιγκοφ, Μαριούπολη, Βολνοβάκα και Χερσώνα, θα λάβουν τον τιμητικό τίτλο της «ηρωικής πόλης». Είναι μια αναφορά στη σοβιετική παράδοση: 12 πόλεις της Σοβιετικής Ένωσης έλαβαν τον τίτλο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στη «γραμμή» του Προέδρου του και ο επικεφαλής σύμβουλός του Μικχάιλο Ποντόλιακ, με αναφορά στους Δυτικούς εταίρους:

«Οι «σωστοί» δυτικοί εταίροι μας. Ενώ σκέφτεστε, Ρώσοι στρατιώτες προσπαθούν να καταστρέψουν όλα τα αεροδρόμιά μας. Για να μην έχουμε αεροπλάνα. Για να μην μπορούμε να κλείσουμε τους αιθέρες μόνοι μας. Στη συνέχεια για να βομβαρδίσουν ειρηνικές πόλεις και να σκοτώσουν αμάχους. Θέλετε πραγματικά να το παρακολουθήσετε στην τηλεόρασή σας;» έγραψε στο twitter.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ