Η αναποτελεσματικότητα των Κινέζων στρατιωτών στα σύνορα με την Ινδία, οδήγησε το Πεκίνο στην ανάπτυξη όπλων τεχνητής νοημοσύνης.
Του Ανδρέα Μουντζουρούλια
Οι Κινέζοι στρατιώτες που σταθμεύουν κατά μήκος των συνόρων με την Ινδία, προσπαθούν να επιχειρήσουν στις δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες, ειδικά στη περιοχή μεγάλου υψομέτρου του Θιβετιανού Οροπεδίου.
⏹️Συναγερμός για τις επιθετικές κινήσεις της Κίνας
⏩Τα ρομπότ εκτοπίζουν τους Κινέζους στρατιώτες-Η αναποτελεσματικότητα των Κινέζων στρατιωτών στα σύνορα με την Ινδία, οδήγησε το Πεκίνο στην ανάπτυξη όπλων τεχνητής νοημοσύνης.
👉Ανάλυσή μου-Νήμα pic.twitter.com/I5kr85f15j
— Andreas Mountzouroulias 🇬🇷 (@andreasmoun) January 31, 2022
Ο κινεζικός στρατός αναπτύσσει μεγάλο αριθμό μη επανδρωμένων οχημάτων για να μεταφέρει όπλα, στρατεύματα και προμήθειες στην περιοχή, ως μέτρο για να αντικαταστήσει τους κακώς εκπαιδευμένους και αναποτελεσματικούς στρατιώτες.
Η μέγιστη συσσώρευση βρίσκεται στην περιοχή Ladakh. Η Κίνα έχει αναπτύξει 88 όπλα «Shark Claw» στην περιοχή του Θιβέτ και 38 είναι τοποθετημένα στη δυτική επαρχία, μαζί με 120 μεταφορικά οχήματα “Mule 200” που κατασκευάζονται από την Zhong Tian Zhu Kong Technology Holdings.
Αυτά τα ρομπότ είναι καλά εξοπλισμένα με κάμερες και πολυβόλα που επιτρέπουν στους Κινέζους στρατιώτες να τα πυροβολούν μέσω μιας συσκευής τηλεχειρισμού από καλή απόσταση. Επιπλέον, 70 VP-22 και 150 οχήματα παντός εδάφους Lynx έχουν αναπτυχθεί στη συνοριακή περιοχή.
Η κίνηση του Πεκίνου να αποκτήσει τέτοιες δυνατότητες, χρονολογείται από το 2017, όταν η Κίνα παρουσίασε ένα Σχέδιο Ανάπτυξης Τεχνητής Νοημοσύνης Νέας Γενιάς, το οποίο υποστηρίζει τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για συγκεκριμένες εφαρμογές όπως η λήψη αποφάσεων, η υποστήριξη στη διοίκηση και η ανάπτυξη στον στρατό.
Τα όπλα τεχνητής νοημοσύνης, έχουν την δυνατότητα να σχεδιάζουν και να καταστρέφουν εχθρικούς στόχους με βάση μια συλλογή πληροφοριών σε ένα σύστημα βασισμένο στη γνώση που υποστηρίζεται από συστήματα υλοποίησης αποστολών και συστήματα υποβοήθησης αποφάσεων. Διαφορετικές πτέρυγες του κινεζικού στρατού εργάζονται σε συγκεκριμένα έργα με τις εταιρείες.
Ο Κινεζικός Στρατός Ξηράς αναπτύσσει την «Στρατιωτική Ρομποτική», το Ναυτικό εργάζεται πάνω στα «Αυτόνομα Υποβρύχια». ενώ η Πολεμική Αεροπορία αναπτύσσει drones με ικανότητα σκέψης.